Samsung lanserar stilrena och mångsidiga Galaxy Tab S5e
Hem NYHETER Samsung lanserar stilrena och mångsidiga Galaxy Tab S5e

Samsung lanserar stilrena och mångsidiga Galaxy Tab S5e

Publicerat av: Redaktionen

Samsung presenterar idag Galaxy Tab S5e, den tunnaste och lättaste 10.5” tablet från företaget någonsin, utvecklad med smarta funktioner för att lättare hantera det uppkopplade livet.

Samsung lanserar stilrena och mångsidiga Galaxy Tab S5e 2Med den stora skärmen, fyra högtalare som erbjuder 3D-ljud kalibrerat av AKG tillsammans med längre batteritid än någonsin så har Galaxy Tab S5e förbättrat allt som skapar en starkare upplevelse för portabel underhållning.

– Vi ser att konsumenter främst använder sin tablet i hemmet och tillsammans med andra. Samtidigt ställer man höga krav på prestanda, underhållning och design. Därför har vi tagit utvecklingen ett steg till med användarvänliga innovationer anpassade för familjen i ny modern design. Tab S5e är en tablet i absolut toppklass när det kommer till prestanda, nu med en superslimmad design och smarta funktioner för att bli hubben i det uppkopplade hemmet, säger Ardelan Sohrevardi, nordisk produktchef för Tablet och Wearables på Samsung.

Ny och slimmad design

Tab S5e har en ny design där praktiskt användande och stil står i fokus. Med en tunnare design på 5.5mm i metall och med en vikt på endast 400 gram är Tab S5e mer portabel och tåligare än någonsin tidigare, för att bli en del av vardagen. Den nya moderna designen kompletteras även av en ny serie moderna färger där silver, svart och guld ingår.

Batteritiden som har förbättrats till upp till 14.5 timmar är optimerad för långvarande prestanda och mer frihet för användaren att surfa, streama och spela längre än tidigare.

Hemmets mittpunkt – för alla i familjen

Galaxy Tab S5e blir med det skräddarsydda laddningsstället (säljs separat) en del av det designade hemmet. Daily Board-funktionen visar utvalda fotoalbum samt tid, datum och väder när Tab S5e inte används och blir ett snyggt komplement i hemmet. Alltid laddad och alltid nära till hands.

Med upp till åtta olika personliga inloggningar på samma enhet, är det enkelt att dela den sinsemellan och veta att personliga inloggningar för exempelvis olika sociala medier och streamingtjänster är sparade till just den specifika användarprofilen. Det gör att man slipper logga in och ut från alla tjänster varje gång surfplattan byter användare. Användare kan enkelt logga in på sin individuella profil med pin, lösen eller fingeravtrycksläsaren. För de yngsta användarna finns Kids Mode som möjliggör lärande och underhållning enkelt och säkert.

Smartare än någonsin

För att få ännu bättre kontroll över den uppkopplade vardagen är Galaxy Tab S5e den första tablet som har utrustats med Bixby 2.0, vilket innebär fler och smidigare sätt för användaren att interagera med sin enhet, samt göra Tab S5e till en hubb för det uppkopplade hemmet. Starta din TV och lampor samtidigt genom Quick Command, en funktion som möjliggör flertalet anpassade funktioner under ett röstkommando – och gör röstkontroll för hemmet snabbare, enklare och mer skräddarsytt för användarens behov. Med möjlighet att spegla SmartThings-kompatibla Samsung TV till Tab S5e, samt vice versa, behöver användaren inte oroa sig för att missa något i favoritserien när användaren måste byta rum.

Samsung DeX tillsammans med tillhörande tangentbord (säljs separat) gör att användaren direkt kan gå från underhållning till att arbeta i en PC-miljö med möjlighet att koppla till en större extern skärm. Användare av Tab S5e har genom enkel synkning också möjlighet att via telefonen ta samtal och skicka meddelanden direkt från sin tablet, eller via Wifi-nätverket om mobilen är utom räckhåll. Praktiskt vid tillfällen där användaren är i behov av en större skärm, vill ställa ifrån sig mobilen men samtidigt fortsätta ha full koll.

Förbättrad underhållning

Vare sig det handlar om att se en episk storfilm eller njuta av sin favorit-TV-serie har Samsungs högupplösta Super AMOLED-display en 16:10 skärmratio utan synlig hemknapp för en så kraftfull visuell upplevelse som möjligt. Tab S5e har en 10.5” Edge to Edge-skärm och tunnare skärmkanter än någonsin som täcker 81,8% av framsidan.

Som komplement till skärmen har Tab S5e också rikt och fylligt ljud tack vare fyra högtalare med autoroterande stereo-teknik för kraftfullt och starkare ljud, som anpassar sig beroende på hur användare håller sin tablet (porträtt/landskap). Tab S5e är även utrustad med Dolby Atmos och ljud kalibrerat av AKG, för ett professionellt balanserat 3D surround sound.

Samsung Galaxy Tab S5e kommer till butiker i slutet av april i färgerna silver, svart och guld, med ett rekommenderat pris på 5 390 SEK för 4G-version och 4 790 SEK WiFi-version.

Relaterade Artiklar