Hem NYHETER Samsung gör 5G tillgängligt för alla med Galaxy A42 5G

Samsung gör 5G tillgängligt för alla med Galaxy A42 5G

Publicerat av: Redaktionen

Trots att Galaxy A42 5G är en 5G-telefon med ett lågt pris är den optimerad med alla de tekniska innovationerna som kan önskas i en mobiltelefon.

Samsung gör 5G tillgängligt för alla med Galaxy A42 5G 3Den kommer bland annat med multifunktionell quadkamera, Infinity-U display samt lång och tillförlitlig batteritid. Enligt en ny undersökning av YouGov på uppdrag av Samsung anser fler än var fjärde (29%) konsument i Sverige att det är viktigt att deras nästa telefon är redo för 5G.

– Vi är glada över att kunna presentera marknadens mest prisvärda 5G-telefon som innebär att fler människor får möjlighet att ta del av möjligheterna med 5G. Galaxy A42 5G är även rik på tekniska innovationer så som kamera i toppklass, stor och detaljrik skärm samt ett kraftfullt batteri med snabbladdning, säger Oskar Smedstad, Produktchef för A-serien på Samsung Electronics Nordic.

Snabbare underhållning med 5G
I och med utvecklingen av det nya 5G-nätet får Galaxy A42 5G-användare tillgång till snabbare streaming och nedladdning. Den supersnabba anslutningen innebär mindre fördröjning och topprestanda i, vilket gör att den som vill spela mobilspel på bussen eller livestreama i 4K-upplösning kan göra det snabbt och friktionsfritt.

Den 6,6-tums stora HD Infinity-U Super AMOLED-skärmen ger liv åt filmer och video. En färgstark skärmupplevelse i HD-kvalitét, tillsammans med ett stort batteri på 5000 mAh, gör att användare bekvämt kan njuta av innehållet länge. När det väl är dags att ladda är telefonen tillbaka på 100 procent inom nolltid tack vare 15W snabbladdning.

Telefonens ergonomiska design har rundade kanter, vilket gör den bekväm att hålla i och lätt att manövrera med en hand. Baksidan är designad med ett mönster som ger en modern premiumfinish. A42 5G finns tillgänglig i tre stilrena färger Prism Dot Black, Prism Dot White och Prism Dot Grey.

Fånga och dela ögonblicket – i stunden
Galaxy A42 5G har en kraftfull multifunktionell quadkamera, som gör det enklare än någonsin att fånga minnesvärda stunder på bild eller video. 46MP huvudkameran tillsammans med 8MP vidvinkelkameran skapar vackra landskapsbilder, medan en 5MP Macro-kamera och 5MP djupkamera fångar detaljerade närbilder. Användare kan även ta bilder med bokeh-effekt som skapar ett djup i bilden där motivet är i skarpt fokus och bakgrunden suddig. Telefonen har också en 20MP frontkamera som tar selfies och återger videosamtal i kristallklar kvalité.

Med Galaxy A42 5G behöver användare inte bekymra sig för att minnet ska bli fullt. Telefonen har ett internt lagringsutrymme på 128 GB och ett RAM-minne 4GB, samt ett externt stöd för microSD-kort upp till 1TB.

Galaxy A42 5G har säljstart idag den 6 november 2020. Telefonen finns tillgänglig i färgerna Prism Dot Black, Prism Dot White och Prism Dot Gray till ett rekommenderat pris på 3 790 SEK.

Relaterade Artiklar