Samsung Galaxy S9 – utvecklad för hur vi kommunicerar idag
Hem NYHETER Samsung Galaxy S9 – utvecklad för hur vi kommunicerar idag

Samsung Galaxy S9 – utvecklad för hur vi kommunicerar idag

Publicerat av: Redaktionen

Upptäck världen på nytt och uttryck dig ännu mer personligt med Samsung Galaxy S9 och S9+ genom video i Super Slow-mo, Low Light-kamera och personliga AR Emoji.

Samsung Galaxy S9 – utvecklad för hur vi kommunicerar idag 3Samsung presenterade de nya flaggskeppstelefonerna Galaxy S9 och S9+, framtagna utifrån hur vi kommunicerar idag. Med Galaxy S9 och S9+ lanserar Samsung sin mest avancerade mobilkamera någonsin. Kameran är utrustad med med dubbla bländare1 som ger kraft till Low Light-kameran, dessutom kan användare spela in i Super Slow-mo och skapa personliga AR Emojis som gör konversationer i sociala media roligare.

– Med Galaxy S9 och S9+ har vi inte bara tänkt om när det kommer till mobilkameran i sin helhet, vi har utvecklat den mest avancerade kameran någonsin. Den ska inte bara möjliggöra för våra konsumenter att ta de absolut bästa bilderna och videos, utan också hjälpa dem att uttrycka sig på ett unikt och personligt sätt, säger Andreas Bergqvist, nordisk produktchef för telekom på Samsung.

Galaxy S9 och S9+ kombinerar en visuellt tilltalade design med sin Infinity-display som ger en större skärmupplevelse. De levererar också ett förstklassigt ljud tack vare de inbyggda stereohögtalarna med Dolby Atmos och de kraftfulla hörlurarna, båda kalibrerade av AKG. Tillsammans skapar de en totalupplevelse för all typ av underhållning

Kameran – som du aldrig upplevt den innan

Dagens mobilkameror används för mer än att bara ta stillbilder, det har blivit vårt viktigaste sätt att kommunicera. För att berätta sin egen unika berättelse behöver konsumenter en mobilkamera som inte bara har den absolut senaste tekniken utan också verktyg så de kan uttrycka sig med foton av högsta kvalitet. Kamerorna i Galaxy S9 och S9+ är utvecklade med dagens konsumenter i åtanke.

Kamerafunktionerna i Galaxy S9 och S9+ inkluderar:

Samsung Galaxy S9 – utvecklad för hur vi kommunicerar idag 4

 

  • Super Slow-mo: Gör vardagliga händelser episka med dynamisk slow-motion-video som fångar 960 bilder i sekunden. Galaxy S9 och S9+ har även automatisk Motion Detection, som automatiskt börjar spela in när det sker rörelser i bilden.
  • Low Light-kamera: Likt människans iris ändrar storlek beroende på ljus kan Samsungs dubbla bländare1 (F1.5 – F2.4) automatiskt justera ljusinsläppet, vilket resulterar i klara och tydliga bilder även vid sämre ljusförhållanden. De flesta mobilkameror har en fast bländaröppning där det inte går att justera efter en ljusare eller mörkare miljö, något som resulterar i gryniga eller oskarpa bilder.
  • AR Emoji: Samsung ger användare möjligheten att skapa personliga emojis. AR Emoji analyserar 2D-bilder av användaren och registrerar mer än 100 ansiktsdrag för att generera en kopia i 3D som imiterar miner så som blinkningar och huvudrörelser. Med AR Emoji kan man utöver att dela sina känslor i video också skapa en rad olika personliga emojis i standard GIF-format och dela i de flesta meddelandetjänster.
  • Bixby: Samsungs smarta plattform Bixby är ett intelligent gränssnitt som hjälper användare att få ut mer av sin mobil genom Bixby Vision, Voice och Home. Bixby är även integrerad i kameran som gör den röststyrd och kan genom Augmented Reality exempelvis översätta skyltar och menyer från andra språk och valutor genom kameran i realtid med funktionen Live Translation.2

Anpassad för en uppkopplad livsstil

Som den första telefonen med appen SmartThings förinstallerad fungerar Galaxy S9 och S9+ som en styrenhet för det smarta hemmet. Med det nya dockningssystemet DeX Pad kan användare på ett enkelt sätt förvandla Galaxy S9 och S9+ till en arbetsstation för en datorliknande upplevelse som styrs med mus för att exempelvis redigera dokument eller spela spel i fullskärmsläge på en större skärm.3 Användare kan också omvandla mobilen till ett tangentbord4 eller en styrplatta med hjälp av DeX Pad.5 Telefonerna är även försedda med externt lagringsutrymme upp till 400GB med micro SD (säljs separat) och är utrustade med kraftfulla processorer för att hantera stora datamängder.

Säker och smart

Användare av Samsung Galaxy S9 och S9+ kan känna sig trygga då telefonerna är skyddade av Knox 3.1, som är Samsungs senaste säkerhetsplattform. Den är också damm- och vattentålig enligt IP68 (klarar vattendjup på upp till 1,5 meter i 30 minuter). Telefonerna stödjer tre olika biometriska autentiseringsmöjligheter – iris, fingeravtryck och ansiktsigenkänning. En nyhet är Intelligent Scan, en verifiering som kombinerar iris-skanning och ansiktsigenkänning för att snabbt och enkelt låsa upp telefonen.

Galaxy S9 och S9+ kommer finnas tillgänglig i Sverige från och med den 16 mars 2018 i färgerna Midnight Black, Coral Blue och den helt nya färgen Lilac Purple. Rekommenderat pris: Galaxy S9, 8 890 SEK. Galaxy S9+, 9 890 SEK.

För mer information om Galaxy S9 och S9+, besök www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy.

 

Relaterade Artiklar