Hem NYHETER Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa

Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa

Publicerat av: Redaktionen

EU-kommissionen presenterade i veckan sina nya mål för en digital omställning i Europa. EU:s datastrategi och politiska alternativ kring artificiell intelligens (AI), är de första stegen mot dessa mål.

Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa 2

DIGG är Sveriges eIDAS-myndighet och ansvarar för Sveriges anslutning och eIDAS-nod dit fem länders e-legitimationer hittills är anslutna. På E-legitimationsdagarna kommer eIDAS i Sverige och i Europa att stå i fokus.

En översyn av eIDAS-förordningen föreslås bland flera initiativ för att utveckla och stärka cybersäkerheten. DIGG är Sveriges eIDAS-myndighet och ansvarar för Sveriges anslutning och eIDAS-nod.

På årets konferens E-legitimationsdagarna i Stockholm den 26-27 mars kommer översynen av eIDAS-förordningen och andra centrala frågor kring säker digital identitet att stå i fokus.

Från Europeiska kommissionen kommer generaldirektör Gertrud Ingestad att tala om hur vi behöver skapa fri rörlighet över de digitala gränserna.

Flera talare från DIGG – medverkar och talar om myndighetens uppdrag inom digital identitet och e-underskrift nationellt och internationellt. Bland annat presenterar Anna Eriksson, generaldirektör för DIGG de frågor DIGG prioriterar för att nå framgång i den förvaltningsgemensamma digitaliseringen. Lotta Hämäläinen, leveransledare Digital identitet och inkludering informerar om läget kring eIDAS i Sverige och översynen av eIDAS-förordningen i Europa. Viktoria Hagelstedt, leveransledare med ansvar för Single digital gateway talar om SDG – en gemensam ingång till Europa, där DIGG är nationell samordnare för Sverige.

E-legitimationsdagarna genomförs i samarbete med offentlig och privat sektor och är Sveriges största konferens med fokus Digital identitet. Konferensen hålls på Folkets hus i centrala Stockholm den 26 – 27 mars.

Relaterade Artiklar