Sajab Vintage presenterar: Liljegren Motorcycle Collection - Sveriges hemligaste samling
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Sajab Vintage presenterar: Liljegren Motorcycle Collection

Sajab Vintage presenterar: Liljegren Motorcycle Collection

Publicerat av: Redaktionen

Sajab Vintage och Auctionet rivstartar säsongen med Liljegren Motorcycle Collection – en makalös samling äldre motorcyklar.

Det var som 15-åring Ingemar Liljegren köpte sin första motorcykel.

Han minns att den kostade 75 kr, en summa Ingemar fått ihop genom att arbeta extra som torvutvinnare en sommar i början av 1950-talet. Tvåhjulingen med en motor om 98 kubik väckte något inom honom och han kom att utveckla en passion för både motorcyklar och bilar.

Efter hand växte samlingen till att omfatta en imponerande mängd motorfordon. Tills nyligen har rariteterna stått i ett privat museum i de värmländska skogarna. Men i våras såldes bilarna och nu är det dags för motorcyklarna att gå under klubban. Kollektionen, som kommit att kallas Sveriges hemligaste samling, omfattar även en lång rad tillbehör, motorkuriosa, emaljskyltar och annat som kan tänkas finnas i ett garage. Manne Sjöberg, marknadsansvarig vid Sajab Vintage, gläds åt uppdraget och säger:

Sajab Vintage presenterar: Liljegren Motorcycle Collection - Sveriges hemligaste samling

Denna välhållna Pierce Four är en av de 87 motorcyklar som auktioneras ut av Sajab Vintage. Totalt omfattar auktionen närmare 1 000 utrop.

“Det här en av Sveriges största privata motorcykelsamlingar och den innehåller flera förväntade miljonobjekt. En del är museumrenoverade, andra är orörda. Därtill så tillkommer en betydande mängd reservdelar och kuriosa. Att det just är så många reservdelar i original tycker vi är särskilt kul. Det borgar för att mekandet med fina kvalitetsobjekt kan fortsätta framledes.”

Av de 87 motorcyklarna är majoriteten från 20-och 30-talet.

Flera kända fabrikat är representerade, såsom Harley Davidson, Zündapp och Indian. Samlingen rymmer även ett flertal mer sällsynta finsmakarobjekt som Pierce Four, Rambler och Simplex. Tom Österman, Intendent vid Auctionet, kommenterar auktionen så här:

“Det är lätt att bli fascinerad av samlare och deras enorma passion för sitt intresseområde. Att få ta del av en samling, som kanske tagit en livstid att få ihop, är för en auktionsnörd som jag något av det roligaste man kan få vara med om. Nu har tiden kommit för att erbjuda denna otroligt fina samling av motorcyklar, och föremål relaterade till det, till nya entusiaster som i sin tur kanske kommer att bygga upp nya spännande samlingar i framtiden.”

Toppnumren är många men till de verkliga höjdpunkterna hör en Pierce Four av 1912 års modell, en Henderson KJ med sidovagn och en Indian Four av 1937 års modell.

 

Relaterade Artiklar