SaaS-bolaget Spark Vision växlar upp med Monterro.
Hem E-HANDEL SaaS-bolaget Spark Vision växlar upp med Monterro, Nordens ledande B2B-mjukvaruinvesterare

SaaS-bolaget Spark Vision växlar upp med Monterro, Nordens ledande B2B-mjukvaruinvesterare

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, har förvärvat en majoritet i det Göteborgsbaserade SaaS-bolaget Spark Vision som erbjuder digitala sälj- och visualiseringsverktyg för t ex kök, badrum och fordon.

Partnerskapet gör att Spark Vision kan ta nästa steg i sin tillväxtresa med både internationell expansion och produktutveckling.

Förvärvet görs tillsammans med investmentbolaget JCE.

– ”Spark Vision har en fantastisk potential att fortsätta sin tillväxtresa,” säger Martin Henricson, Managing Director på Monterro och blivande styrelseordförande i Spark Vision. ”Bolaget har en bra tillväxt under lönsamhet och produkterna är ledande i Norden med mycket nöjda kunder i såväl Central- som Sydeuropa. Vi ser fram emot att få vara med och vidareutveckla bolaget tillsammans med JCE och ledningen, där vi kommer att investera ordentligt i organisationen och produkterna för att starkt expandera verksamheten.”

Spark Vision snabbar upp försäljningsprocessen och ökar försäljningen i bad, kök, inredning- och fordonsindustrin.

Bolaget Spark Vision grundades 2004 och har sitt huvudsäte i Mölndal. De digitala visualiseringsverktygen används av tillverkare och handlare för att visualisera slutresultatet för konsumenter inför en beställning.

Produkterna är mycket lättanvända och hjälper säljkåren att både snabba upp försäljningsprocessen och öka försäljningen. Det är skälet till att kända tillverkare, återförsäljare och distributörer såsom Ballingslöv, Svedbergs, Gustavsberg, Scania och STARK redan använder verktygen i Norden och Europa. Nu är bolaget redo att växla upp.

– ”Vi har haft en bra dialog med Monterro och JCE sedan en tid tillbaka och är väldigt glada över partnerskapet,” säger Patrik Larking, medgrundare och VD på Spark Vision. ”Med tillgång till kapital och Monterros erfarenhet och kunskap att utveckla programvarubolag får vi möjlighet att under de kommande åren öka takten på vår utveckling och stärka vårt team för att erbjuda ännu bättre service till våra kunder.”

– ”Vi har följt Spark Vision under en längre tid. De har ett imponerande team, erbjudande och position på marknaden som gör att de har alla möjligheter att fortsätta lyckas framöver.” säger Carl Backman, VD på JCE. ”Vi ser fram emot partnerskapet med både Monterro och grundarna av Spark Vision. Det är en bra grund för en fin utveckling av bolaget framåt.”

Monterro stöttar med affärsutveckling

Monterro har sedan starten 2012 hjälpt flera SaaS-bolag att expandera och växa internationellt, såsom Lime, Matilda FoodTech, Outpost24, Hypergene och Lumera.

SaaS-bolaget Spark Vision växlar upp med Monterro.– ”Vi arbetar aktivt tillsammans med de mjukvarubolag vi investerar i, tvärs strategi, styrning och operativt stöd.” säger Martin Henricson på Monterro. ”Spark Visions grundare och vi har samsyn om vilka områden som ska accelereras framåt, och bolaget har ett starkt, passionerat team.”

Monterro blir med förvärvet majoritetsägare, och JCE förvärvar en minoritet. Grundarna av Spark Vision fortsätter i ledningen för bolaget och blir minoritetsägare.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar