Så vill vi resa efter pandemin
Hem UNDERSÖKNING Så vill vi resa efter pandemin

Så vill vi resa efter pandemin

Publicerat av: Redaktionen

En majoritet av svenskarna har avstått från utlandsresor under det senaste året – och är nu mer ressugna än någonsin.

Så vill vi resa efter pandemin

En ny undersökning från researrangören Club Med visar att en av fyra känner större reslust i kölvattnet av pandemin.

Främst längtar vi efter miljöombyte och total avkoppling på nästa semester. För att möta en ökande efterfrågan på bekväma och avkopplande resor med guldkant lanserar Club Med nu ett helt nytt premiumkoncept. Zenventure är resor till lyxiga resorter som kombinerar lugn med äventyr. Bland annat till den helt nyöppnade resorten Club Med Seychelles på den privata ön Sainte Anne.

Svenskarna saknar verkligen att resa. Det framgår tydligt av en ny rapport från Club Med, baserat på en undersökning bland 1 000 svenskar. Var fjärde uppger att de värdesätter utlandsresor mer än tidigare, och lika många tänker på resor oftare idag än innan pandemin. Endast två procent uppger att de rest till utlandet som vanligt under pandemiåret.

Resultatet bekräftar den trend och efterfrågan som Club Med noterat – efter pandemin kommer allt fler vilja resa till lyxigare resmål och kombinera lugn med upplevelser. Därför lanserar Club Med ett helt nytt koncept inför vintersäsongen 2021: Zenventure-semestern. Zenventure är resor med guldkant, under vilka resenärer kan fly vardagsstressen och känna total avkoppling, samtidigt som möjlighet finns att uppleva äventyr och naturupplevelser. Allt under en och samma resa.

– Föga förvånande har reserestriktionerna fått fler att drömma om exotiska resmål och upplevelser efter pandemin. Vår undersökning visar tydligt att det finns ett stort sug efter både avkoppling och äventyr. Efter ett omvälvande år som detta förstår vi att människor har ett behov av båda delar och därför lanserar vi nu Zenventure-semestern som koncept, säger Estelle Giraudeau, vd för Storbritannien och norra Europa på Club Med.

Yoga på stranden eller vandra i djungeln i Seychellerna

Som i alla Club Meds resor ingår all inclusive även i Zenventure-semestern, för största möjliga bekvämlighet. Det inkluderar en uppsjö av avkopplande och äventyrliga aktiviteter. Från yoga– promenad på pudervita stränder till djungelvandring och adrenalinfyllda vattensporter. Det nya konceptet lanseras initialt på den helt nyöppnade Exclusive Collection-resorten i Seychellerna.

Topp 5: Det ser vi mest fram emot med nästa utlandssemester

1. Inspiration och miljöombyte 40 %
2. Total avslappning och ökat välbefinnande 39 %
3. Upptäcka ett nytt land/kultur 30 %
4. Unna mig en bekväm och lyxig semester 25 %
5. Ta del av en annan matkultur 20 %

Relaterade Artiklar