Multirum på tre sätt
Hem PRODUKTNYHETER Multirum på tre sätt

Multirum på tre sätt

Publicerat av: Redaktionen

I mitten av april lanserar den svenska högtalartillverkaren Audio Pro en ny multirumhögtalare, C10 MkII.

Multirum på tre sätt

Ljudet och utseendet påminner mycket om den mångfaldigt prisbelönta högtalaren C10, men denna gång har man valt att utöka alternativen för multirumfunktionen.

Numera är det inte enbart via Audio Pros egna multirum app, som man kan skapa sitt skräddarsydda multirumsystem, nu har man även möjlighet att använda sig av AirPlay 2 eller av Google Cast, om man föredrar detta.

”Denna trippelfunktion är ett önskemål som vi har fått som feedback från våra kunder under den senaste tiden. Man har önskat en valfrihet kring vilket system man kan använda för att skapa sitt multirumsystem”, berättar Jens Henriksen, CCO på Audio Pro. ”Att kunna koppla ihop våra högtalare med andra högtalare som använder sig av Google Cast eller AirPlay 2 har också indikerats som önskvärt.”

Utseendet skiljer sig dock en hel del gentemot sin föregångare. Numera är högtalaren försedd med en tygfront. Denna front fästes med magneter, som sitter dolt förankrade, vilket innebär att du fortfarande kan välja ett utseende där högtalarelementen är exponerade.

”C10 har vunnit många priser under de senaste åren”, berättar Jens Henriksen, ”och vi räknar med att detta kommer att hålla i sig, även med C10 MkII. Vi har till och med förbättrat produkten ännu lite mer ljudmässigt, genom att ändra på utformningen av basreflexporten för bättre flöde samt uppdaterat en del kritiska komponenter inne i kabinettet.” Och kompatibiliteten med AirPlay 2 och Google Cast lär inte göra saken sämre. Nu kan man spela sin favoritlåt i samtliga rum i huset inte enbart genom Audio Pros multirumslösning, men även med hjälp av Apples och Googles system.

Jens Henriksen fortsätter; ”Den utveckling som vi har sett med att kunder i allt högre grad börjat damma av sina gamla vinylspelare, eller kanske t o m införskaffat en ny, gör att vi även i denna produkt låtit restreaming vara en viktig funktion. Då kan man koppla sin skivspelare direkt in i högtalaren.”

C10 MkII har dessutom fått lite fler snabbvalsknappar än sin föregångare.  ”Våra populära presets, som gör att du med ett enkelt tryck kan få igång din favoritspellista eller favoritradiokanal, utan att ens öppna app:en, låter vi ökas på till 6 knappar.” avslutar Jens Henriksen. Och nog låter det som om högtalaren blivit en generation 2.0 med extra allt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>