Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Så skyddar du dig mot stöld av bilar, maskiner och verktyg med GPS-teknologi

Så skyddar du dig mot stöld av bilar, maskiner och verktyg med GPS-teknologi

Publicerat av: Redaktionen

Skydda dig och ditt företag mot stöld med en elektronisk körjournal på bilen och en diskret spårsändare för maskiner och arbetsutrustning.

Så skyddar du dig mot stöld av bilar, maskiner och verktyg med GPS-teknologi 3En stulen firmabil med viktiga arbetsverktyg, eller en försvunnen grävmaskin eller ett släp, blir fort en dyrbar historia för de flesta företag. Inte bara förlorar du investeringen i fordon och utrustning, men också fakturerbar arbetstid på allt som kommer efteråt; processen med ditt försäkringsbolag och polisen, hämta och skjutsa medarbetare eller verktyg om firmabilen blivit stulen ute på ett jobb och koordinera och lägga ut pengar för att få en ersättningsbil eller nya verktyg på plats. Och inte minst förklara för kunden varför jobbet tar längre tid.

För att undvika att företaget drabbas av stölden ekonomiskt och får besvikna kunder, kommer ni istället snabbt tillbaka i arbete igen bland annat genom en elektronisk körjournal på servicebilarna och GPS-spårsändare på verktyg och maskiner.

4 tips för att undvika stöld i företaget

  1. För en inventeringslista

Ta en bild i arbetsbilarna med jämna mellanrum för att få med all utrustning ni förvarar där och spara som dokumentation till försäkringsbolaget.

  1. Spåra bilarna med en elektronisk körjournal

– Med en elektronisk körjournal får du inte bara dokumentation till Skatteverket, utan också en omedelbar varning om fordonet används utanför ett specifikt område eller arbetstid och kan direkt logga din in i systemet och se var fordonet befinner sig, säger Fanny Anselin på GPS-företaget Fleet Complete Sverige.

  1. Spåra verktyg och maskiner med en GPS-spårsändare

En spårsändare för olika typer av arbetsutrustning fungerar på samma sätt som en elektronisk körjournal gör på bilarna. Spårsändaren skickar ett larm vid olovligt bruk, så att du kan kontakta polisen samtidigt som du kan beskriva var tjuven tar vägen med utrustningen i den digitala kartan.

Du blir också varnad om spårsändaren plötsligt tas bort från utrustningen, om tjuven till exempel har använt sig av en GPS-sensor.

  1. Aktivera GPS-larmsystemet och få varningar omedelbart vid stöld

– Fleet Completes GPS-spårningssystem upptäcker obehörig rörelse på fordon och utrustning genom geofence-staket (definerat arbetsområde) och tidsinställningar du själv bestämt i systemet. Som chef eller fordonsansvarig kan du då välja att kontakta föraren eller medarbetaren direkt, eller gå direkt till polisen om du vet att utrustningen inte används i arbetet för tillfället, avslutar Fanny Anselin.

 

Relaterade Artiklar