Hem E-HANDEL Så revolutionerar e-handeln vinbranschen 

Så revolutionerar e-handeln vinbranschen 

Publicerat av: Redaktionen

E-handeln har haft en enorm utveckling under tiotalet och enligt HUI Research kommer omsättningen på nätet bara fortsätta öka.

Så revolutionerar e-handeln vinbranschen  7I dag går det att köpa i princip allt online, inklusive vin. I samband med The Wine Companys tioårsjubileum guidar sommelieren Linda Sorby dig genom vad som skett det senaste decenniet, samt vad du kan vänta dig de kommande tio åren.

År 2007 blev det lagligt att köpa vin online i Sverige. Att handla sitt vin online är både lätt, säkert och fördelarna är många. Tiotalets blommande e-handel är en del av en vidsträckt globaliseringstrend som tillåter svenskar att utforska varor från marknader som inte varit tillgängliga för alla tidigare. Viner från små, okända producenter, i till exempel Italien och Frankrike har aldrig varit så nära för svenskarna.

– En stor fördel med att handla vin online är inte bara att vinet levereras direkt hem, utan vi kan också erbjuda mindre partier med unika viner, som annars är svåra att få tag på. Exklusivitet och unicitet tilltalar många konsumenter idag, säger Linda Sorby, marknadschef på The Wine Company.

Kring 2015 rapporterade vinaktörer runtom Europa att allt fler konsumenter handlar sitt vin online. Att fysiskt ta och se på vinet innan köp blev mindre viktigt. Vin med en historia från mindre kända vinmakare började tilltala konsumenter. Sociala mediers genomslag skapade även en helt ny plattform för vinrecensioner, vilket ledde till mer engagerade konsumenter.

– För mat- och vinintresserade konsumenter finns det mycket goda möjligheter att handla vin online. Genom bloggar, forum och sociala medier kan den nyfikne skapa sig en uppfattning innan köp. Framöver kommer vi se fler och smidigare lösningar bland mat och vintips, men också mer personliga rekommendationer utifrån tidigare köp och intressen. Det finns en utbredd passion för vin och mat bland svenskar och mycket talar för att näthandel av vin kommer fortsätta öka. Jag skulle inte bli förvånad om andelen svenskar som köper sitt vin online har tredubblats till år 2030, avslutar Linda Sorby.

The Wine Company listar fyra jubileumsviner du kan köpa online:

Så revolutionerar e-handeln vinbranschen  8Champagne Lanson Limited Edition

Brut, Champagne AC

Lanson Champagne är ett stående inslag vid eleganta tillställningar, inte minst hos det brittiska kungahuset. Till The Wine Companys tioårsjubileum har vi fått ett begränsat antal flaskor av deras limiterade utgåva. Det är en champagne i en typiskt ren och frisk Lanson-stil. Lätt pärlande med en fast mousse och en doft av lime och exotisk frukt. I gommen en lätt accent av honung och ljuvliga mineraltoner. Elegans i dess renaste form.

Pris: 349 kr

Artikel-nr.: 575988

Så revolutionerar e-handeln vinbranschen  9La Cave du Vieil Armand Riesling

2018, Alsace AOP

Till skillnad från andra sötare riesling från Alsace visar det här utvalda jubileumsvinet fram druvsortens mest eleganta sida. I doften framträder friska citrusaromer och vita blommor. I gommen upplevs vinet torrt och uppfriskande med en lätt, fräsch karaktär. Ett utmärkt vin till fisk, fågel eller en bit getost och bröd.

Pris: 129 kr

Artikel-nr.: 983587

Så revolutionerar e-handeln vinbranschen  10Monte Vecchio Chianti Riserva Il Giubileo

2016, Chianti Riserva DOCG

Så här smakar kraft och komplexitet från Chianti när vinet har framställts av de bästa druvorna och lagrats till optimal mognad. I doften framträder intensiva aromer av söta körsbär, karamell och mjuka kryddor, som i gommen möts upp av en fyllig kropp. Vinet har en fin struktur och eleganta tanniner. Denna Riserva är perfekt balanserad med stort djup. En mycket lyckad jubileumsutgåva av den toskanska klassikern.

Pris: 129 kr

Artikel-nr.: 287566

Så revolutionerar e-handeln vinbranschen  11Reserva Merlot Bin 48

2018, Valle de Colchagua Viña Luis Felipe Edwards

Med anledning av The Wine Companys jubileum presenterar den kända chilenska vingården Luis Felipe Edwards ett vin av det utvalda fatet ”Bin 48”. Denna Merlot Reserva av noga utvalda druvor bjuder på aromer av röda bär med en lätt kryddig accent. Det är ett mjukt och balanserat vin med lena tanniner. Efter ett mättat första intryck i gommen tar en lång, fruktig avslutning vid.

Pris: 99 kr

Artikel.nr.: 789344

Relaterade Artiklar