Hem E-HANDEL Röda Korset öppnar webbshop på Tradera

Röda Korset öppnar webbshop på Tradera

Publicerat av: Redaktionen

I spåren av Coronapandemin har den fysiska handeln avsevärt minskat och allt fler biståndsorganisationer vänder sig till Tradera för att få hjälp med att öka sin försäljning.

Röda Korset öppnar webbshop på Tradera 2

I dagarna har Röda Korset beslutat sig för att satsa på e-handeln genom att öppna webbshop på Tradera.

Tradera stärker sin position som Sveriges största cirkulära marknad genom att nu välkomna Röda Korset att börja sälja på Tradera. Sedan tidigare har Tradera redan samarbeten med Myrorna, Erikshjälpen, Humana och Stockholms Stadsmission.

Röda Korset var först ut med att testa att sälja på nätet via ett pilottest-samarbete med Tradera redan i november 2012. I dagarna har Röda Korset beslutat sig för att satsa på e-handeln genom att öppna webbshop på Tradera. Just nu pågår en informationskampanj för att engagera deras 300 butiker att ansluta sig och börja sälja.

– Genom näthandel når vi en större målgrupp, vi får hela Sverige som marknad. Just nu, när människor stannar hemma mer än vanligt, vill vi fortsatt finnas tillgängliga. Vårt uppdrag är att förhindra och lindra mänskligt lidande och för att lyckas med det får vi arbeta på nya sätt, säger Martina Bozic, verksamhetsutvecklare på Röda Korset.

På Tradera är trenden tydlig. Marknaden för second hand har tagit fart ordentligt, men fysiska secondhandbutiker och organisationer som sålt begagnade varor har tidigare inte i stor skala gått att hitta på nätet. Men i takt med att den fysiska handeln nu minskat drastiskt ökar intresset för att sälja second hand på nätet starkt.

– Vi tycker det är mycket positivt och en viktig signal att Röda Korset som är Sveriges största humanitära organisation uppmuntrar sina butiker att börja sälja digitalt via Tradera. Vi på Tradera vill gärna hjälpa fler aktörer att precis som Röda Korset bli mer digitala och cirkulära i sin affärsmodell, säger Stefan Öberg, vd för Tradera.

 

Relaterade Artiklar