Robusta handhållna TOUGHBOOK-datorer erhåller Google-certifiering för företagsbruk
Hem NYHETER Robusta handhållna TOUGHBOOK-datorer erhåller Google-certifiering för företagsbruk

Robusta handhållna TOUGHBOOK-datorer erhåller Google-certifiering för företagsbruk

Publicerat av: Redaktionen

Panasonics handhållna ruggade TOUGHBOOK T1 och N1-datorer lever upp till alla de krav som krävs för att erhålla Googles Android-certifiering för robusta datorenheter för företagsbruk.

Robusta handhållna TOUGHBOOK-datorer erhåller Google-certifiering för företagsbruk 2Panasonics handhållna enheter TOUGHBOOK T1 och N1 har erhållit certifieringen ”Android Enterprise Recommended Rugged Devices” av Google. Båda enheterna är utrustade med integrerad streckkodsläsare, samtals- och datafunktionalitet och är de första Panasonic Android-datorerna som har certifierats enligt de nya företagsstandarderna för robusta enheter.

Android Enterprise Recommended gör det lättare för företag att välja, implementera och hantera Android-enheter och tjänster som uppfyller de högsta företagsstandarderna enligt Googles validering. “Android Enterprise Recommended for Rugged Devices” utgör en specifik sektion under certifikat för enheter konstruerade för att klara av fall, damm, väta mm i utmanande och krävande miljöer.

Panasonics TOUGHBOOK T1 och N1 lever upp till alla Googles krav för ”Rugged”-certificeringen, vilka innefattar tillförlitlighet, säkerhet, användarvänlighet, och att vara framtidssäker.

Tillförlitlighet

Google kräver att robusta enheter ska uppfylla MIL-STD810G-militärstandarden med ett IP64-klassat skydd mot damm och vatten, samt att de ska kunna klara av ett fall på upp till 1,2 m. Båda Panasonic TOUGHBOOK-enheterna klarar av dessa krav med råge, då N1 och T1 klarar av ett fall på upp till 2,1 m respektive 1,5 m.

Säkerhet

Google kräver att säkerhetsuppdateringar implementeras av tillverkarna inom 90 dagar efter driftsättningen i upp till fem år. Panasonic erbjuder tre supportnivåer: En kostnadsfri tjänst levererar uppdateringar minst två gånger per år i upp till ett år efter produktens End of life. Servicepaketet, som finns som tillval, erbjuder säkerhetsuppdateringar ungefär var 45:e dag (två gånger i kvartalet) under en period på fem år eller upp till produktens End of life plus tre år. Denna supporttjänst kan även förlängas med upp till 10 år, med tecknandet av ett särskilt projektavtal.

Användarvänlighet

Google kräver att de certifierade enheterna erbjuder effektiva och lättinstallerade lösningar. Panasonic erbjuder ett omfattande utbud av administrationsmöjligheter, inklusive QR, NFC och support för kunder som använder Mobile Device Management (EMM)- och Enterprise Mobility Management (EMM)-lösningar från stora leverantörer, samt sitt eget Panasonic Rapid Configuration Tool (PARC).

Framtidssäker

Slutligen kräver Google att alla certifierade enhetsproducenter stöder minst en stor operativsystemutgåva för enheter med Android 7.0 och över. TOUGHBOOK T1 och N1 använder redan operativsystemet Android 8.1 (Oreo) och kommer i framtiden att uppgraderas till Android 9 (Pie). Ytterligare operativsystemuppgraderingar kommer att vara möjliga, beroende på framtida Android-hårdvarumöjligheter.

Relaterade Artiklar