Robotdammsugare Scout RX2: Miele sätter ny standard för sugkraft och användarkomfort
Hem NYHETER Robotdammsugare Scout RX2: Miele sätter ny standard för sugkraft och användarkomfort

Robotdammsugare Scout RX2: Miele sätter ny standard för sugkraft och användarkomfort

Publicerat av: Redaktionen

Mieles nya robotdammsugare Scout RX2 har betydligt mer att erbjuda än föregående modell i praktiskt taget varje avseende – inklusive live-överföring av bilder från hemmet till din smartphone eller surfplatta.

Robotdammsugare Scout RX2: Miele sätter ny standard för sugkraft och användarkomfort 2Med ett självförtroende som är befogat ser Miele fram emot lanseringen av Scout RX2, som sker under våren 2018: En produkt som inte lämnar något övrigt att önska. Ett tydligt bevis för det är en tre gånger högre dammupptagning på heltäckningsmattor jämfört med den föregående modellen. Drifttiden per batteriladdning uppgår fortfarande till två timmar, ett toppvärde på marknaden.

Den betydligt högre sugeffekten på alla golvunderlag är tack vare det nyutvecklade rengöringssystemet i fyra steg: “Quattro Cleaning Power”. Först drar roterande sidoborstar in smutsen under maskinen. Sidoborstarna sitter på svängbara armar, så att hörn och kanter kan nås ordentligt.

Så fort de stöter på ett hinder dras de tillbaka. Sedan transporterar en borstvals framför allt den grova smutsen in i den breda främre sugöppningen, innan en stark luftström suger in den återstående fina smutsen i en annan, smalare öppning. Det fjärde steget består av en borstlös fläkt som utmärker sig genom stark sugkraft, hög energieffektivitet och lång livslängd.

Exemplariskt skydd mot kollisioner och fall

Miele har även förbättrat robotdammsugarens föredömliga navigation. Scout RX2 hittar sin väg genom rummen med “3D Smart Navigation”, en vidareutveckling av föregångarens ”Smart Navigation”. Två frontkameror alstrar en stereobild som registrerar rum och objekt i tre dimensioner. På så vis kan hinder lättare kännas igen, avstånd kan beräknas precisare och kursavvikningar kan registreras noggrannare och eventuellt korrigeras. Sju infraröda sensorer i det främre området skyddar mot kollisioner med möbler och andra föremål. Ytterligare tre infraröda sensorer under maskinen registrerar till exempel trappsteg och förhindrar på så vis en oönskad höjdförändring. En så kallad gyrosensor, som mäter vridrörelser, möjliggör tillsammans med andra sensorer pålitlig navigation även i totalt mörker.

Medan Scout RX2 navigerar genom rummen skapar den en karta över de rengjorda områdena som kan sparas. Vid nästa rengöring tar dammsugaren fram kartan och kan själv fastställa sin position. På så vis vet maskinen ännu bättre var i rummet den befinner sig och vilka områden som ska rengöras.

Praktisk live-kontroll av hemmet

Scout RX2 är uppkopplad och kan styras med mobilen eller surfplattan med en app, som finns att ladda ner gratis i iOS- och Android-version. Med appen kan man starta maskinen från vilken plats som helst, visa den aktuella statusen och programmera timern. I kartvisningen kan till exempel rengöringsförloppet följas. Med appen är även manuell styrning möjlig, till exempel för att koncentrera dammsugaren på särskilt smutsiga ställen.

En spännande och användbar extrafunktion är “Scout RX2 Home Vision”. Här kan dammsugarens kamerabild följas live på en surfplatta eller mobiltelefon. På så vis kan man inte bara se var dammsugaren håller på att göra rent, utan även om allt är som det ska hemma: Är altandörren stängd? Vad gör hunden? Finns det rentav oönskat besök?

Detta och mycket mer kan bekvämt kontrolleras med några klick: på kontoret, i affären, på festen eller på semestern. All data skyddas pålitligt med krypterad bildöverföring som låses upp först vid mottagning (end-to-end-kryptering).

Lansering i Sverige: maj 2018

Rek. pris: från 8 590 SEK

Relaterade Artiklar