Hem NYHETER PowerCell, vattenkraft och solenergi – bra alternativ för förnyelsebar energi

PowerCell, vattenkraft och solenergi – bra alternativ för förnyelsebar energi

Publicerat av: Redaktionen

Det är nog ingen som har missat att vi numer måste investera i förnyelsebar energi.

PowerCell, vattenkraft och solenergi – bra alternativ för förnyelsebar energi 3För att vår planet ska vara beboelig för alla räcker det inte längre med att några enskilda personer satsar på exempelvis vind- eller vattenkraft. För cirka tvåhundra år sedan spelade de fossila bränslena otroligt stor roll för vår utveckling. Den billiga oljan, kolet och gasen gjorde det möjligt att bygga upp våra samhällen. Det var alltså bra då, men nu vet vi betydligt mer om hur mycket de fossila bränslena förstört vår planet, bland annat i form av livshotande klimatförändringar samt miljöförstörelsen. Men hur vet man vilka förnyelsebara energier som är bra att satsa på?

När det kommer till förnybara energikällor pratar man i regel om:

  •       Solenergi
  •       Vattenkraft
  •       Vindkraft
  •       Biobränslen
  •       Geotermisk energi
  •       Geonergi

Dessutom har Powercell från Volvo visat sig otroligt bra som energikälla, i form av bränsleceller. Detta är ett bra alternativ för dig som vill hitta ett mer miljövänligt sätt att köra bil på. Tidigare utvecklade man elbilar med stora och tunga batterier, som för övrigt tar extremt lång tid att ladda. Tyvärr är räckvidden ändå inte särskilt bra, trots att batterierna är fulladdade. Detta är dock ett problem för dåtiden, nu finns Powercell och vätgasbilar. Med hjälp av Powercell slipper man utforma elbilar med stora batterier, istället används en vätgastank samt en bränslecell. Powercell är alltså en bränslecell utvecklad av Volvo, som fått stor framgång inte bara i Sverige men även i övriga världen. I bränslecellerna omvandlas vätgasen till elström, alltså den ström bilen behöver för att köra, samt till värme och vattenånga. Med hjälp av elströmmen fungerar driften av elmotorn, värmen som produceras ventileras enkelt bort och det som blir kvar är ofarlig vattenånga. Bränslecellen ser ungefär ut som ett stort bilbatteri och behöver vätgas för att fungera. När vätgasen träffar bränslecellen uppstår en kemisk reaktion. I kort kan man säga att den kemiska reaktionen förvandlar den kemiska energin till elenergi.

Powercell – en världsnyhet för att minska klimatpåverkan

Sedan Powercell bränslecell introducerades har hela bilmarknaden fått ett lyft. De problem man tidigare hade med elbilar, som lång laddningstid och kort räckvidd, har man alltså eliminerat genom vätgas. Man behöver nog inte säga att det gått otroligt bra för Powercell sedan lanseringen. För dig som vill göra något bra för miljön och samtidigt för din egen ekonomi, kan du börja investera i exempelvis Volvo Powercell genom att köpa aktier.

Investera i bolag som satsar på förnyelsebar energi

För dig som vill börja handla med aktier på börsen finns stor anledning att kolla in bolag som satsar på förnyelsebar energi. Bland annat Powercell. Just nu har PCELL (aktiens förkortning av Powercell) ett börsvärde på drygt 12 000 miljoner svenska kronor. Hos sidor som Börskollen, Affärsvärlden och Aktiespararna kan du enkelt hålla dig à jour med de senaste aktieutvecklingarna gällande förnyelsebar energi. Förutom att Powercell är en stor aktör på börsen finns det även andra bolag som kan vara värda att bevaka, som till exempel SolTech Energy Sweden, Minesto och Eolos Vind B. 

Kanske funderar du över om det är värt att investera i aktiebolag som satsar på förnyelsebar energi. I och med att klimatförstörelserna ökar och intresset för förnyelsebar energi likaså, är det absolut bra möjlighet att tjäna en hacka på att handla med aktier på börsen. IEA (International Energy Agency har bland annat förutspått att förnyelsebar energi kommer att stå för cirka 12,4 % av världens behov av energi redan 2023. Att börja handla med aktier redan nu kan alltså vara en bra idé. Kom ihåg att följa bolagsutvecklingen för de bolag du är intresserad av. 

Relaterade Artiklar