Hem E-HANDEL PostNord och e-handeln levererar samma dag med Optidevs teknik

PostNord och e-handeln levererar samma dag med Optidevs teknik

Publicerat av: Redaktionen

Under nästan ett års tid nu har PostNord kört en pilot på tjänsten SameDay där varan levereras samma dag som beställningen läggs.

PostNord och e-handeln levererar samma dag med Optidevs teknik 2

Fredrik Carlund som är Key Account Manager på Optidev och Ulrica Phillips, Product Manager för MyPack Home & SameDay på PostNord.

Nu finns tjänsten tillgänglig för e-handlare över hela Sverige.

Optidev ligger bakom tekniken som möjliggör att kunden kan följa sitt paket i realtid och få specifik leveranstid.

– Genom vår teknik kan den som har näthandlat följa sitt paket på en karta i realtid samt få en ETA och se antal stopp innan paketet levereras, förklarar Fredrik Carlund som är Key Account Manager på Optidev.

Förutom den nya tekniken för SameDay har Optidev levererat handenheterna som PostNords alla chaufförer använder samt utvecklat appen i hårdvaran.

Optidev har även levererat tekniken som möjliggör att PostNord kan fjärrstyra och fjärruppdatera alla sina mobila enheter.

– För att PostNord i detta fallet skulle kunna leverera paket med ett nytt spännande interface gentemot slutkonsument var förutsättningen att våra samarbetspartners levererar de nya tekniska lösningarna till oss, vilket Optidev har gjort. Vi är väldigt nöjda och ser fram emot ett fortsatt givande samarbete, säger Ulrica Phillips, Product Manager för MyPack Home & SameDay på PostNord.

Kartfunktionen kommer i första hand att erbjudas i samband med PostNords SameDay-leveranser för att framöver även erbjudas på PostNords övriga leveranser.

Relaterade Artiklar