Hem NYHETER Patrik Levin ny VD på Gekås Ullared

Patrik Levin ny VD på Gekås Ullared

Publicerat av: Redaktionen

Patrik Levin har utsetts till ny VD för Gekås Ullared, Skandinaviens största varuhus och tillika Sveriges största besöksmål.

Patrik Levin ny VD på Gekås Ullared 2

Patrik Levin från Coop vardagshandel AB (Netto Sverige) blir ny VD för Gekås Ullared. Han tillträder 1 januari 2021.

Han efterträder legendaren Boris Lennerhov, VD sedan 20 år och en stor spelare i Gekås Ullareds fina framgångar. Från och med årsskiftet påbörjar Patrik sin tjänst på Gekås, en koncern som omsätter 5 miljarder kronor och besöks av ca 5 miljoner kunder årligen.

Efter en lång och omsorgsfull process har nu styrelsen i Gekås Ullared tagit beslut om vem som kommer att efterträda Boris Lennerhov som VD i företaget.

-Boris har gjort en fantastisk insats under många år och tagit Gekås Ullared till vad det är idag, säger ordförande Ulf Öjerklint. Efter ett grundligt arbete under lång tid är vi nu övertygade om att Patrik är den vi sökt efter och som framgångsrikt kan ta över VD posten efter Boris.

Patrik Levin kommer närmast från ett jobb som VD på Coop vardagshandel AB (Netto Sverige). Innan dess har han under 14 år haft olika ledande befattningar inom detaljhandel i både Sverige och i Danmark.

-Jag är mycket stolt och hedrad över styrelsens förtroende. Att ta över efter en profil som Boris blir extra speciellt. Jag ser mycket fram emot att lära känna verksamheten och medarbetarna.

Patrik kommer att tillträda sin tjänst 1 januari 2021. Boris Lennerhov kommer att fortsätta verka som bollplank och rådgivare under en övergångstid och även finnas med i Gekås Ullareds styrelse.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>