Panasonic presenterar världens mest sömlösa videovägg
Hem NYHETER Panasonic presenterar världens mest sömlösa videovägg

Panasonic presenterar världens mest sömlösa videovägg

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic kommer att lanserar två high-end-professionella LCD videovägg-displayer med världens tunnaste ”kant till kant”-mått, endast 0,88 mm, samt avancerad färghantering.

Panasonic presenterar världens mest sömlösa videovägg 2De nya modellerna (TH-55VF2H/TH-55VF2) gör det möjligt att konfigurera nästintill sömlösa multiskärmar för dynamiska bilder på storskärm. När den används i en 2×2-konfiguration med daisy chain-anslutning via DisplayPort kan en 4K-signal från en enda 4K-ingång visas punkt till punkt.

Dessutom kommer en ny professionell LCD-skärm (TH-55LFV9) att utöka LFV-serien. Skärmen är utrustad med en ultratunn ”kant till kant”-bredd på bara 3,5 mm. Användningen av mycket hållbara komponenter inom båda produktserierna gör det möjligt för Panasonic att garantera kontinuerlig 24-timmarsdrift och möta behoven hos uppdragskritiska applikationer.

Alla tre är 55-tums paneler med antingen 700cd/m2 (TH-55VF2H) eller 500 cd/m2 (TH-55VF2/TH-55LFV9) ljusstyrka, så att användarna kan välja den optimala modellen beroende på installationsplatsen. Dessutom har varje display en In Plane Switching-funktion för att ge en hög synlighet ur alla betraktningsvinklar. Dessutom är ytan på varje ny panel behandlad för att minska reflexer och undertrycka externa reflektioner. Enhetligheten ökar också i båda serierna i och med att varje videovägg-display förkalibreras för att hålla färgskillnaderna till ett minimum.

En ytterligare funktion är en två-systems ingångsomkopplare som kan användas för att säkra ingångssignalen med en ”fail-over” och en ”fail-back”-funktion, om så skulle krävas. Detta garanterar en hög tillförlitlighet hos displayerna. Installationsprocessen har förenklats med hjälp av en originalapplikation som förenklar systemkonfigurationen.

LFV9-serien går att köpa från och med oktober 2019, medan VF2-serien är tillgänglig i början av 2020.

Relaterade Artiklar