Panasonic lanserar COMPASS 2.0 – nästa generations IT-lösning för Android-baserade TOUGHBOOK-enheter
Hem NYHETER Panasonic lanserar COMPASS 2.0 – nästa generations IT-lösning för Android-baserade TOUGHBOOK-enheter

Panasonic lanserar COMPASS 2.0 – nästa generations IT-lösning för Android-baserade TOUGHBOOK-enheter

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic, Europas ledande tillverkare av robusta mobila datorenheter, lanserar idag nästa generations IT-lösning Panasonic COMPASS 2.0, som erbjuder företag alla de funktioner som medarbetarna behöver för att säkert och smidigt kunna använda sina Android-baserade datorplattor i vardagen.

Panasonic lanserar COMPASS 2.0 – nästa generations IT-lösning för Android-baserade TOUGHBOOK-enheter 2Den nya uppgraderade versionen av ”Complete Android Services and Security” (COMPASS) innefattar en ny konfigurationslösning för snabb anpassning av enheter, förbättrade säkerhetsuppdateringar i upp till 10 år efter enheternas driftsättning och en ny portal för godkännande av applikationer för Panasonic Android-enheter.

COMPASS-tjänsten är i grunden utformad för att hjälpa företag och dess medarbetare att utnyttja fördelarna med operativsystemet Android. COMPASS erbjuder möjligheten att använda både affärs- och centralstyrningslösningar samtidigt som plattformen garanterar företagen optimal säkerhet.

Panasonic COMPASS erbjuder användarna fem olika versioner för företag som använder Android på sina TOUGHBOOK-enheter.

 1.COMPASS Custom

För att säkerställa den bästa användarupplevelsen redan från början och för att leverera enheter med en unik företagsidentitet erbjuder COMPASS Custom flera anpassningsnivåer för operativsystemet Android (OS). Dessa möjligheter sträcker sig från att förändra operativsystemets grundläggande utseende till en användaranpassad kärna med specifika drivrutiner, med full systemtillgång.

 2.COMPASS Air

Firmware Over The Air (FOTA)-teknologin kan användas för firmware-uppdateringar, säkerhetsjusteringar, uppgraderingar av systemapplikationer och drivrutiner, via datauppkoppling. Uppdateringar skickas till Panasonic TOUGHBOOK-enheter två gånger per år som standard, som en gratisservice för alla enheter.

Avanced FOTA är en betaltjänst för organisationer som behöver mer kontroll över uppdateringarna. De IT-ansvariga bestämmer vad som ska implementeras, när det skall ske och till vilka enheter. Avanced FOTA inkluderar även åtkomst till Panasonic Software Component Management Object (SCOMO)-funktionen som möjliggör liknande kontroll över programvarukomponenter.

 3.COMPASS Manager

COMPASS Manager erbjuder en mängd olika plattformar och fjärrstyrda enhetsstyrningsverktyg, inklusive licensiering och certifiering av Enterprise Mobility Management (EMM) eller Mobile Device Management (MDM)-programvara.

 4.COMPASS Security

COMPASS Security är den kompletta säkerhets- och administrationslösningen för TOUGHBOOK Android-enheter, som garanterar att de mobila enheterna är säkra och prestandaoptimerade. COMPASS Security gör det möjligt för IT-personal att implementera uppdateringar – lokalt eller externt via MDM, FOTA eller Advanced FOTA – även en tid efter produktens End of Life.Tredjepartssäkerhets- och krypteringslösningar kan också certifieras och förinstalleras på begäran genom att använda installationsfunktionerna för COMPASS Manager.

 5.COMPASS for Enterprise

Ett antal lösningar för att förenkla och säkra affärsenheter, som är optimerade för företagsanvändning.

Relaterade Artiklar