Hem NYHETER Onslip hjälper restauranger att överleva krisen med unik Takeaway- satsning

Onslip hjälper restauranger att överleva krisen med unik Takeaway- satsning

Publicerat av: Redaktionen

Att snabbt skala upp sin Takeaway-försäljning är bästa lösningen på den hastigt uppkomna restaurangkrisen eftersom grundorsaken inte är sviktande efterfrågan på restaurangmat utan en plötslig restriktion av konsumenternas rörelsefrihet.​

Onslip hjälper restauranger att överleva krisen med unik Takeaway- satsning 3​- När hela restaurangbranschen går på knäna är det en självklarhet för Onslip att vara med och stötta med det vi kan. Just nu är det restaurangägarna och deras personal som tar den största smällen och behöver mest stöttning. För att restauranger inte ska behöva stänga igen helt erbjuder vi ett komplett Takeaway-kit ända fram till maj utan att betala. På så sätt hjälper vi restaurangerna att snabbt ställa om och möta konsumenternas efterfrågan på smidiga och säkra Takeaway-lösningar, säger Daniel Rasmussen, VD för kassaplattformsbolaget Onslip Cloud AB.

Med Takeaway-kittet, minimeras väntetider på restaurangerna samtidigt som fysisk kontakt med kortterminaler elimineras helt eftersom beställning och betalning sker på konsumentens egen Takeaway-App på telefonen. Takeaway-Appen heter WEIQ, och levereras i samarbete med smart-order-företaget MEIQ Systems AB, som är en preferred solution partner på kassaplattformen Onslip. Till skillnad från leveranstjänsterna är WEIQ specialiserad på avhämtning.

Statistik visar restaurangkris och möjligheter med Takeaway

Restaurangbranschen är just nu i akut behov av nya verktyg för att behålla sina kunder. Statistik från Onslips kassaplattform talar sitt tydliga språk. Under första halvan i februari tappade sushi-, thai-, och pizzarestauranger i snitt 6% jämfört med samma period 2019. Värst går det just nu för sushi-restauranger som under vecka 11 2020 jämfört med 2019 är ner hissnande 36%. Men det finns undantag som sticker ut i analysen, restauranger som satsat på Takeaway hantering ser istället stora lyft, en pizzeria i Linköping har sett försäljningen i mars 2020 öka med över 100% jämfört 2019.

Erbjudandet

​Fram till 31 maj får restauranger pröva ett komplett Takeaway-kit utan att betala. De kunder som från 1 juni betalar månadslicensen på 1,395 kr får sedan behålla hela Takeaway-kittet. Takeaway-kittet inkluderar gratis uppsättning av restaurangens meny och beställningsregler i en konsument-app samt en surfplatta, stativ och bongskrivare i restaurangen för att hantera inkommande beställningar. De restauranger som inte önskar förlängning betalar en returhanteringsavgift för Takeaway-kittet på 3,200 kr.

Relaterade Artiklar