One Agency får nya huvudägare i Stella Capital
Hem E-HANDEL One Agency får nya huvudägare i Stella Capital

One Agency får nya huvudägare i Stella Capital

Publicerat av: Redaktionen

One Agency, ett väletablerat IT-konsultföretag med kontor i Stockholm och Malmö, får nya huvudägare i form av Stella Capital.

One Agency får nya huvudägare i Stella Capital

Stella Capital investerar i nordiska tillväxtbolag inom teknologi och e-handel och har som plan att genom aktivt ägande vidareutveckla One Agency genom satsningar på kompetensutveckling, förstärkning av erbjudandet och möjlig geografisk expansion. 

Genom den nya huvudägaren tillförs One Agency ytterligare utökat nätverk, finansiella resurser samt strategisk kompetens.

One Agency, grundat år 2008, är ett IT-konsultbolag med specialister inom systemutveckling, IT-ledning och digitalisering. Bolaget har idag cirka 60-talet medarbetare och sysselsätter lika många partners. Bland kunderna finns allt från mindre scale ups till multinationella koncerner.
Stella Capital går nu in som majoritetsägare i One Agency genom förvärv av befintliga aktier och kommer som aktiv ägare stötta bolaget i dess framtida tillväxtplan. One Agencys grundare Per och Andreas Grape kommer kvarstå som mindre ägare i bolaget.

”Jag välkomnar en aktiv och stabil ägare med ett tydligt och dedikerat teknikfokus. Det ger oss utökade möjligheter att utveckla affären genom att förädla våra befintliga kompetenser och bredda erbjudandet till nya kompetensområden. Vi vill även finnas på fler orter i Sverige för att vara nära våra kunder. För våra medarbetare ger detta ökade möjligheter till fortsatt kompetensutveckling och specialisering och för våra kunder en ännu bättre teknikpartner med såväl bred som djup IT-kompetens”, säger Paulina Illman Lindefeldt, VD på One Agency.

Stella Capital, grundat av 2015 av Anders Brenner ihop med delägarna bakom investmentbanken Stella EOC (sedan år 2020 en del av GCA Altium), är en investeringsfirma med inriktning mot mindre onoterade tech-bolag inom mjukvara, e-handel och digitalisering som har en tydlig tillväxtagenda. Stella Capital tar en aktiv ägarroll med fokus på att hjälpa bolagen med tillväxtstrategier, affärsutveckling och förvärv.
Som ny styrelseordförande i One Agency tillträder Alf Metelius, Partner på Stella Capital.

”One Agency har rätt kompetens för kundbehoven och vi gillar vad man åstadkommit kring en stark kultur, satsning på personlig utveckling och kompetensutveckling. Med Paulina som VD ser vi en stor potential för såväl tillväxt som ett fortsatt fokus på att vara ett konsultbolag för konsulterna”, säger Alf Metelius.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>