Ola Toresten ny IT-chef på Åhléns
Hem DETALJHANDEL Ola Toresten ny IT-chef på Åhléns

Ola Toresten ny IT-chef på Åhléns

Publicerat av: Redaktionen

Ola Toresten, tidigare chef för e-handel och digitala tjänster på Akademibokhandeln och Bokus har nyligen tillträtt tjänsten som CIO/IT-chef på Åhléns.

Ola Toresten ny IT-chef på Åhléns 1

Ola Toresten, IT-chef Åhléns

Rekryteringen av ny IT-chef är en viktig del i det förändringsarbete och den digitala transformationen som pågår inom Åhléns och detaljhandeln i stort.

Ola Toresten har de senaste åren varit chef för e-handel & digitala tjänster på Akademibokhandeln och Bokus och dessförinnan IT- och affärsutvecklingschef på Akademibokhandeln. Ola Toresten har även varit CIO på KF Media och konsult med uppdrag inom bl.a. retail, digitalisering och förändringsledning.

– Åhléns som alla företag inom detaljhandeln har strukturella utmaningar på grund av den digitala transformationen som nu sker inom branschen, och Ola Toresten med sin gedigna erfarenhet från detaljhandel och unika erfarenhet inom både digital handel och IT, är precis vad vi behöver då vi ser att utveckling inom IT-området är en förutsättning för att nå framgång med både vår fysiska handel och digitala handel som ökar explosionsartat, säger Gustaf Öhrn, vd Åhléns.

Åhléns är i full gång med att genomföra omfattande satsningar för att skapa en modern och effektiv kundupplevelse i såväl varuhus som online. I fokus är bland annat att utveckla en sömlös kundupplevelse genom att koppla ihop Åhléns digitala erbjudande med varuhusen. För att möjliggöra denna utveckling av Åhléns erbjudande förstärker vi nu IT-organisationen med ett flertal roller inom digital kompetens, projektledning och IT-arkitektur.

– Jag är mycket glad över att få möjligheten att vara med att driva Åhléns förändringsresa och att skapa förutsättningar för bästa tänkbara kundupplevelse både i våra fysiska varuhus och online, säger Ola Toresten, IT-chef Åhléns.

Ola Toresten tillträdde sin tjänst i november och ingår i Åhléns ledningsgrupp.

Relaterade Artiklar