Nytt rekordår för apotea.se
Hem E-HANDEL Nytt rekordår för apotea.se

Nytt rekordår för apotea.se

Publicerat av: Redaktionen

2017 blev ett nytt rekordår för apotea.se, Sveriges största nätapotek.

Nytt rekordår för apotea.se 2Försäljningen ökade med 55 procent till 1,5 miljarder kronor. Även vinsten och lönsamheten förbättrades avsevärt.

”Vi hade stora förhoppningar på 2017, men utfallet överträffar alla förväntningar. Det innebär att vår försäljning har mer än femfaldigats på bara tre år”, säger vd Pär Svärdson.

Bokslutet för 2017 blir klart snart, men de preliminära sifforna visar att också resultatet och lönsamheten flerdubblats.

Under 2017 skickades sammanlagt närmare 5 miljoner paket från Apoteas logistikcenter i uppländska Morgongåva, jämfört med dryga 3 miljoner föregående år.

”Toppnoteringen för en enskild dag inträffade den 18 december då vi packade och skickade närmare 27 000 paket. Det motsvarar en försändelse var tredje sekund”, säger Pär Svärdson.

Antalet anställda uppgick vid årets slut till närmare 400 personer.

Även Apoteas insamling till SOS Barnbyar och Världsnaturfonden WWF slog nya rekord. Under 2017 samlade Apotea tillsammans med sina medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners in sammanlagt 5,3 miljoner kronor till SOS Barnbyar. Ytterligare 1,5 miljoner kronor skänktes till Världsnaturfonden WWF.

”Jag vill tacka alla som har bidragit. Pengarna kommer väl till pass i SOS Barnbyars och WWF:s viktiga arbete”, säger Pär Svärdson.

I mars flyttar Apotea in i ett nytt logistikcenter i Morgongåva. Byggnaden är på 38 000 kvadratmeter, vilket innebär att lagerytan mer än sjufaldigas.

”Vi ser fram emot att få ta de nya lokalerna i bruk. De är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att växa snabbt. Vårt mål är att all energi som förbrukas vid logistikcentret ska vara egenproducerad och att vi ska vara klimatneutrala. Därför är byggnaden utrustad med Sveriges största takplacerade solcellsanläggning, som kan producera 1,5 miljoner kWh om året.”

Relaterade Artiklar