Datumen som toppade den europeiska handeln 2017
Hem E-HANDEL Datumen som toppade den europeiska handeln 2017

Datumen som toppade den europeiska handeln 2017

Publicerat av: Redaktionen

Adyen har granskat europeisk transaktionsdata och utsett vinnarna

Datumen som toppade den europeiska handeln 2017 3Adyen, betalplattformen som används av världens ledande företag, har lanserat data som avslöjar vilka dagar under 2017 som var de mest framgångsrika för europeiska handlare. Föga förvånande erhöll Black Friday, den 24:e november, första platsen för flest transaktioner i såväl butik som online enligt Adyens transaktionsdata, men på tredje plats ser vi en bubblare.

Trots att stora delar av kontinenten upplevde dåligt väder, kammade söndagen den 16:e december hem andraplatsen som näst största transaktionsdagen under 2017 såväl i butik som online.

Datumen som toppade den europeiska handeln 2017 4Den kinesiska shoppinghögtiden Singles’ Day, den 11:e november, har länge varit en rekorddag i Asien. Europeiska e-handlare bör under 2018 inkludera dagen i sin försäljningsstrategi då den under 2017 seglade upp på en tredjeplats för flest e-handelstransaktioner i Europa. Däremot blev lördagen den 1 juli den tredje viktigaste handelsdagen för de fysiska butikerna.

Vår data om försäljningsutvecklingen för handeln under 2017 belyser även några viktiga trender för handlare att anamma i sin strategi för 2018. Kunderna är inte längre villiga att köa för att genomföra köp, vilket innebär ett ökat krav på handlarna om att utveckla sömlösa sätt för att shoppa och betala. En enhetlig lösning som spänner över e-handeln och in i butiken måste bli norm under året, säger Jussi Lindberg, affärsutvecklingschef på Adyen.

 

Relaterade Artiklar