Hem E-HANDEL Nya kartläggning från Payson och Svea visar: En het sommar väntar e-handeln

Nya kartläggning från Payson och Svea visar: En het sommar väntar e-handeln

Publicerat av: Redaktionen

Efter en juni som på många håll i landet bjudit på högsommar väntas nu ytterligare ett högtryck dra in över Sverige – på nätet.

Nya kartläggning från Payson och Svea visar: En het sommar väntar e-handeln 3Svenska e-handlare spår nu en sommar med tillväxt och ökad försäljning. Två av tre e-handlare uppger att tillväxten för deras butik kommer öka under sommarmånaderna. Det visar Payson och Sveas e-handelsindikator.

Bäst för e-handlarna vore dessutom en sommar med mycket skyfall.

I Paysons och Sveas senaste e-handelsindikator har 343 e-handlare svarat på frågor om förväntningarna på sommarens försäljning. 65 procent spår en sommar med tillväxt och nästan var tredje menar dessutom att de väntar en stark eller mycket stark tillväxt.

De flesta svenskar hoppas nog på en sommar med sol och värme, men det väder som vore mest gynnsamt för Sveriges e-butiker är regn. Samtidigt tror nästan varannan e-handlare att försäljningen kommer påverkas positivt på grund av coronaviruset.

– Vi har en unik vår bakom oss med utvecklingen av coronapandemin. Något som inte minst påverkat e-handlarna, vilket inneburit ökad försäljning för en del samtidigt som det slagit hårt mot andra. Det är positivt att en majoritet spår tillväxt under sommaren och kanske möjligheten att ta igen det som tappats under våren. Vi vet sedan tidigare att det under kommande månader blir viktigare att kunna erbjuda flexibla betallösningar, fraktalternativ och även ha en mobilanpassad sajt, så att kunderna kan handla trots att de saknar tillgång till datorn, säger Magdalena Caesar, e-handelsexpert på Svea Ekonomi.

Renoveringar och trädgårdspåtande
För e-handlarna är det ingen tvekan om vilken bransch som kommer gå bäst i sommar. Bygghandeln har vittnat om ökad försäljning under våren och Byggvaror & trädgård är därför den bransch som spås sälja bäst. Även livsmedel hamnar på topplistan, vilket kan bero på nya kundmönster i coronasvirusets kölvatten.

Här är e-branscherna som kommer gå bäst i sommar:

1. Byggvaror & trädgård 44 %

2.Livsmedel 16 %

3. Sport & fritid 12 %

4. Hemelektronik & teknik 6 %

5. Läkemedel 6 %

Relaterade Artiklar