Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Nya Huawei P40-serien börjar levereras i Sverige

Nya Huawei P40-serien börjar levereras i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Först stor lansering, sedan säljstart och nu leveransstart för Huaweis mobiler i P40-serien på den svenska marknaden.

Nya Huawei P40-serien börjar levereras i Sverige 3Huaweis nya flaggskeppsmobiler är bland de främsta i världen och har redan prisats för sin innovativa kamerateknik. Med ett Huawei AppGallery som nu innehåller en mängd populära appar, BankID och Swish har till exempel gått live, är mobilserien också redo att börja levereras till svenska kunder. En tydlig milstolpe enligt Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Nu börjar Huawei P40-serien levereras till butiker och till de kunder som förbeställt någon av mobilerna i serien. Nya Huawei P40 är en helt ny serie flaggskeppsmobiler med enastående design och banbrytande kamerainnovationer som radikalt kommer att förbättra möjligheterna för fotografering och filmning med mobilen.

Den nya P40-serien ligger, likt sina företrädare, i framkant gällande excellens inom bildhantering. Den stora 1/1,28-tums sensorn har en inre pixelstorlek på 2,44 mikrometer som accelererar ljusintaget vid sämre ljusförhållanden. P40-serien har även en förbättrad periskop-design som gör en 10x optisk zoom möjlig. Huawei P40-serien drivs av en Kirin 990 5G-processor och stödjer höghastighets-5G och wifi 6 plus. Den avancerade hårdvaran är inbäddad i en vacker och kompakt design starkt präglad av Huaweis Quad-curve Overflow-skärm.

-Det är onekligen en spännande resa och roligt att vi nu har möjlighet att börja leverera vår P40-serie på den svenska marknaden. Arbetet med att bygga upp AppGallery har varit oerhört intensivt och nu har vi kommit till en punkt där avgörande appar, BankID och Swish, är helt integrerade och live vilket gör det möjligt att få mobilen fullt funktionell ur ett svenskt perspektiv. Men vi slår förstås inte av på takten och det tillkommer nya appar och lösningar till AppGallery hela tiden, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Arbetet med Huaweis AppGallery har pågått intensivt under en period och intensifierats nu när flaggskeppstelefoner som Huawei Mate Xs och P40-serien börjar levereras i Sverige. De är den första generationen produkter som börjat säljas med Huawei AppGallery. Ett AppGallery som numera innehåller ett flertal svenska appar och fler publiceras i rask takt. Bland de svenska apparna märks BankID, Swish, KRY, Hitta.se, Biluppgifter, Telldus Live! mobile, TV-matchen, Karma, Storytel, Nextory och Truecaller med flera. Internationellt laddas nu också appar för sociala medier, kartor och spel med mera upp i Huaweis AppGallery.

Relaterade Artiklar