Hem NYHETER Ny tjänst kör gratis hem mat till äldre – får flera beställningar i minuten

Ny tjänst kör gratis hem mat till äldre – får flera beställningar i minuten

Publicerat av: Redaktionen

Företaget Vembla, som arbetar med att leverera mat- och apoteksvaror från lokala butiker till privatpersoner, tidigarelade lanseringen av sin matleveranstjänst och började redan förra veckan kostnadsfritt köra hem mat till äldre och människor i riskgrupper.

Ny tjänst kör gratis hem mat till äldre - får flera beställningar i minuten 3Vembla fungerar egentligen via app, men har under rådande omständigheter valt att även sätta upp ett telefonnummer och en mailadress för dem som vill beställa mat via plattformen, men inte har en smartphone.

— Tjänsten behövs tydligt extra mycket just nu. Vi får varje minut flera nya samtal till det telefonnummer vi satt upp. Det är vårt sätt att dra vårt strå till stacken. Just nu behöver alla göra det de kan – stat, företag och privatpersoner – och detta är vad vi kan göra. Det känns självklart för oss att bidra, säger Sebastian Malmberg, medgrundare av Vembla.

Vembla skulle egentligen lansera först om några veckor, men valde att under rådande omständigheter att tidigarelägga lanseringen av tjänsten för att kunna hjälpa äldre att få hem varor. För gruppen har man även tagit bort leveransavgiften. Man samarbetar med flera lokala matbutiker samt ett apotek på Sveavägen i Stockholm.

— I vanliga fall betalar man maten via appen, men det är en speciell situation nu. Vi har satt upp ett speciellt telefonnummer och fått extrahjälp i form av studenter och praktikanter, för att kunna hjälpa alla som vill och behöver det. Alla får självklart ringa, men vi försöker prioritera de äldre som är i den största riskklassen, säger Sebastian Malmberg.

Relaterade Artiklar