Hem NYHETER Ny Nissan Charge-app gör det enklare att ladda bilen

Ny Nissan Charge-app gör det enklare att ladda bilen

Publicerat av: Redaktionen

Nissan har presenterat en ny EV-laddningstjänst, Nissan Charge, som har utvecklats för att göra det bättre och enklare för ägare av elbilar.

Ny Nissan Charge-app gör det enklare att ladda bilen 3Nissan Charge, som har utvecklats i samarbete med Plugsurfing, Europas ledande leverantör av EV-tjänster, gör det möjligt för LEAF-ägare att hitta och få tillgång till mer än 100 000 laddningsstationer över hela Europa via ett enda abonnemang. Så att det blir ännu enklare att ladda elbilen när man är ute på resa.

Nissan Charge finns till alla nya och begagnade Nissan LEAF och hjälper bilföraren att hitta den bästa laddningsstationen via en speciell app för Apple och Android. Sökningen kan filtreras efter bilmodell, laddningshastighet och åtkomstmetoder, så att ägaren snabbt kan hitta den bästa platsen för att ladda bilen.

Föraren kan navigera till den valda laddningsstationen via appen och använda mobilen för att starta och avsluta laddningen på kompatibla stationer via fjärrstyrning.

Nissan Charge-appen hittar också laddningsstationer hos Nissans återförsäljare och partner. Det gör att de som använder Nissan Charge får enkel åtkomst och konkurrenskraftiga priser, vilket ger dem en ännu bättre upplevelse av att äga en elbil.

Nissan Charge ingår i ett ständigt växande nätverk, som ger bilförarna möjlighet att ge feedback och betyg för laddningsstationer via appen och på så sätt hjälpa andra att planera laddningstillfällena under resan.

För att registrera sig behöver LEAF-ägare bara ladda ner gratisappen och skapa ett konto. För detta behövs en e-postadress och ett lösenord samt bilens VIN-nummer och ett giltigt betalkort, kreditkort eller PayPal-konto. De nuvarande LEAF-ägarna kan använda appen eller sin användarportal online för att beställa en gratis laddningsnyckel, som ger dem tillgång till laddningsstationer inom nätverket och som används för att starta och avsluta laddningssessioner. För nya LEAF-kunder medföljer laddningsnyckeln den nya bilen.

Helen Perry, chef för elbilar på Nissan Europe, säger följande: “Nissan Charge är nästa steg för att göra det ännu enklare att äga en elbil. Genom att ansluta bilägare till laddningsnätverket har de all information de behöver rörande laddning direkt i telefonen.”

Den nya tjänsten förstärker Nissan LEAFs ställning som ikonen för Nissan Intelligent Mobility. Nissan LEAFs modellprogram har nu utökats med nya Nissan LEAF e+, som har ett uppgraderat 62 kWh-batteri och en räckvidd på upp till 385 km* på en laddning. Den nya modellen har också utrustats med en rad körteknologier, bland annat ProPILOT för hjälp med styrning, filhållning och bromsning, ProPILOT Park och den unika e-Pedal för körning med en enda pedal.

Nissan LEAF av årsmodell 2019 har också uppgraderats med det nya infotainmentsystemet NissanConnect med Apple CarPlay®, AndroidAuto® och ett uppgraderat navigationssystem med optimering av trafik- och ruttinformation via TomTom LIVE premium som standard.

Nissan Charge finns nu tillgängligt i Frankrike, Tyskland och Italien, Tjänsten kommer att lanseras i Belgien, Nederländerna, Luxemburg, England, Spanien, Portugal, Österrike, Schweiz, Danmark, Sverige, Finland, Polen, Tjeckien, Ungern och Slovakien senare under 2019 och 2020.

Relaterade Artiklar