Hem NYHETER Ny medlem i dynabooks Tecra-familj – A40-E en slimmad premiumlaptop som väger 1,47 kg

Ny medlem i dynabooks Tecra-familj – A40-E en slimmad premiumlaptop som väger 1,47 kg

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar dynabook Europe GmbH sitt senaste tillskott till Tecra-familjen av bärbara datorer.

Ny medlem i dynabooks Tecra-familj – A40-E en slimmad premiumlaptop som väger 1,47 kg 3Den nya A40-E är en slimmad, uppkopplad och säker företagslaptop som utformats särskilt för att möta den moderna digitala nomadens behov. Produkten kompletterar dynabooks A-Serie, tillsammans med den nyligen tillkännagivna Portégé A30-E.

Skapad för dig som är på resande fot

Tecra A40-E väger endast 1,47 kg och erbjuder upp till 13,5 timmars batteritid**. Dessutom finns en Quick Charge-funktion som med endast 30 minuters laddning ger ytterligare fyra timmars batteritid, vilket gör att användare kan vara säkra på att batteriet håller hela arbetsdagen. Utöver detta har A40-E en 14-tumsskärm i full HD med antireflexfunktion för att du inte ska påverkas av varierande ljusförhållanden eller överanstränga ögonen.

A40-E har ett lätt och robust chassi som gör enheten smidig och säker att hantera. Modellen har även testats enligt stränga militära standarder vilket säkerställer att den mobila användaren alltid har en fungerande dator.

– Tecra A40-E har utvecklats för alla sorters företag, oavsett storlek eller bransch. Lanseringen av den här enheten visar vårt engagemang för att förnya oss inom den europeiska marknaden för affärsdatorer och samtidigt bredda vårt utbud av användarvänliga enheter, en fortsättning på resan med vårt nya varumärke, säger Damian Jaume, vd för Dynabook Europe GmbH.

Skydd mot säkerhetshot

A40-E har utvecklats med en rad robusta, inbyggda säkerhetsfunktioner för att skydda mot potentiella säkerhetsrisker. Dynabooks interna BIOS ger säkerhet i toppklass och ett extra identifieringschip (Trusted Platform Module, TPM) ger ytterligare säkerhet mot dataintrång. Tvåfaktorsautentisering skyddar också mot oönskade inloggningar om enheten skulle gå förlorad eller bli stulen. En SecurePad med fingeravtrycksläsare ingår som standard, och smartkortsläsare och ansiktsigenkänning finns som tillval.

Smidiga anslutningar, förstklassig prestanda

Tack vare olika optimeringsfunktioner för anslutningar och prestanda är A40-E väl lämpad för såväl kontorsarbete som jobb på distans. Den har en USB-C-port (data/DP/PD) och ytterligare en eller två USB 3.1-portar (beroende på konfiguration), samt Gigabit LAN, HDMI-port och plats för micro-SD. En dockningsstation för USB-C finns som tillval och ger ytterligare anslutningsalternativ. En Intel® Dual Band Wireless-AC 8265 Wi-Fi-antenn möjliggör snabb internetanslutning och LTE som tillval säkerställer att internet alltid är tillgängligt vid mobilt arbete. Enheten är också utrustad med en åttonde generationens Intel® Core™-processor och en rad lagringsfunktioner inklusive tre SSD-alternativ – 256 GB, 512 GB, 1 TB PCIe – för att ge högsta prestanda och effektiva arbetsflöden oavsett vilka budget- och kapacitetskrav ett företag kan ha.

Relaterade Artiklar