Ceder Capital ny delägare i Tradera
Hem E-HANDEL Ceder Capital som ny delägare i Tradera

Ceder Capital som ny delägare i Tradera

Publicerat av: Redaktionen

Nu kliver Ceder Capital in som ny delägare i Tradera.

Traderas ledningsgrupp kvarstår som majoritetsägare och fortsätter i sina operativa roller.

Målet är att tillsammans arbeta för fortsatt tillväxt i Norden och internationellt. Det nya samarbetet kommer kunna snabba på Traderas tillväxtresa tack vare ökad finansiell styrka och kompetens. Transaktionen slutfördes onsdagen den 12 oktober.

Tradera grundades 1999 och är Sveriges största marknad för second hand och begagnat. Var tredje sekund byter saker ägare på Tradera. Det såldes 11,6 miljoner saker på Tradera 2021 och bara under de senaste två åren har omsättningen på plattformen ökat med 37 procent. Tradera finns idag i Sverige och har precis lanserats i Danmark.

”Vi är mycket glada över att Tradera blir ännu starkare med både kapital, ny kompetens och erfarenhet från Ceder Capital. Tillsammans med Ceder ska vi fortsätta växa lönsamt i Norden. Vi har redan ett momentum nu efter två tillväxtår. Attityderna till att handla second hand har svängt och idag är hållbar shopping det ”nya nya”. På den marknaden ska vi vara den bästa lösningen för både köpare och säljare”, säger Stefan Öberg, vd och delägare Tradera.

Ceder Capital ny delägare i Tradera

David Holm Ovrén, co-managing partner i Ceder Capital, kommenterar ”Den cirkulära ekonomin är växande globalt. Vi är imponerade av Traderas erbjudande och marknadsposition. Vi ser fram emot att jobba med ledningen och fortsätta utveckla Tradera.”

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar