”Fossilbil ingår vid köp av elbil”
Hem NYHETER ”Fossilbil ingår vid köp av elbil”

”Fossilbil ingår vid köp av elbil”

Publicerat av: Redaktionen

Den 9 oktober 2022 släppte Mobility Sweden en rapport som vi sar att elbilarna fortfarande är billigare att köra än fossilbilarna, detta trots de kraftigt höjda elpriserna i landet.

Nu släpper Tech bolaget Riddermark Bil en lösning som ska hjälpa potentiella elbilsköpare med räckviddsångest.

”Fossilbil ingår vid köp av elbil”

  • Räckviddsångest är helt normalt i och med att många ändå är helt nya på elbil och vad det innebär. Modellerna med längst räckvidd är fortfarande i de högre prisklasserna vilket också gör att oron för räckvidd ofta är högre hos den kunden som vill köpa en elbil i medelprisklassen. Därför har vi tagit fram ett erbjudande och en lösning som kan hjälpa fler att ta steget in i elbilsvärlden säger Idalina Santamäki, kommunikationsansvarig.

Med över 340 leveransklara bilar i lager är Riddermark Recharge landets största butik för begagnade elbilar och plug-in hybrider.

  • Vi märker att en av de största anledningarna till att man drar sig för att köpa elbil är just oron över att stanna och ladda vid längre körningar, som vid exempelvis sportlovsresan till fjällen avslutar Santamäki

Mer om räckviddsångest:

Räckviddsångest är en term som brukar användas för att beskriva en av de vanligaste anledningarna till att människor tvekar inför att köpa elbil, nämligen rädslan att batteriet ska bli urladdat långt från närmaste laddstation, och man ska bli stående på vägen med motorstopp.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>