Nu i butik – kraftfulla Galaxy Note10 och Note10+
Hem NYHETER Nu i butik – kraftfulla Galaxy Note10 och Note10+

Nu i butik – kraftfulla Galaxy Note10 och Note10+

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns Samsung Galaxy Note10 och Note10+ i svenska butiker – två storlekar med prestanda i en klass för sig, smartare S Pen med rörelsesensor och kamera i proffsklass.

Nu i butik – kraftfulla Galaxy Note10 och Note10+ 2Galaxy Note10+ har redan prisats internationellt med toppbetyg för kameran av DxOMark och för skärmkvalitet av DisplayMate.

Idag släpps Samsungs kraftfullaste telefon någonsin i butik. Med Galaxy Note10 och Note10+ kombineras kraftfull prestanda och effektivt batteri med smarta funktioner och nya kreativa möjligheter med S Pen – i en extremt stilren mobiltelefon för användare med höga krav.

En stor nyhet är att Note10 kommer i två storlekar; Galaxy Note10+ med en 6,8” Wide Quad HD+ Dynamic AMOLED-display har ett anpassat användargränssnitt som gör det smidigt att använda telefonen även med en hand. Galaxy Note10 är ett alternativ för de som värdesätter en mer kompakt design, med sin 6,3” Full HD+ Dynamic AMOLED-display.

Galaxy Note10 och Note10+ kommer i de nya färgerna Aura Glow och Aura Black och har båda mjukt rundade kanter med en ergonomisk och tunn design för en riktig premium-känsla. Den redan prisade skärmen är utvecklad för att täcka så mycket av mobilens framsida som möjligt för en optimal tittarupplevelse.

Maximal och uthållig prestanda för spel, kreativitet eller arbete

Displayen för både Note10 och Note10+ har formatet 19:9 för att göra det smidigare att arbeta i flera program samtidigt och gör episka filmer och tv-serier rättvisa. I kombination med den höga prestandan blir Note10+ den optimala spelmobilen. Nya smidiga DeX gör det möjligt att med endast en USB-adapter koppla in en skärm och arbeta i ett pc-läge, för en kraftfull mobil arbetsstation.

Det intelligenta batteriet i Galaxy Note10 och Note10+ lär sig hur den vanligtvis används, och optimerar prestandan och appar för längre batteritid. Genom Samsungs supersnabbladdning räcker det med 30 minuter för att Galaxy Note10+ ska räcka en hel dag.

Fotografera och filma som ett proffs

Galaxy Note10 och Note10+ har utvecklade kameror för att fler ska kunna ta bilder och spela in filmer samt redigeringsmöjligheter för professionella resultat. Ta skarpa bilder och selfies även i mörker med Night Mode och fånga fartfyllda scener med utvecklad bildstabilisering. Nu är det även möjligt att filma med bokeh-effekt för att hålla foto-objektet i fokus även i rörlig bild. Bland nyheterna återfinns Audio Zoom som gör det möjligt att fokusera ljudet till vad kameran fångar och skapa större närvarokänsla i filmer.

Båda modellerna är utrustade med en trippelkamera för att fånga olika vyer och perspektiv. Galaxy Note10+ presenterar även en helt ny djupkamera (DepthVision, VGA) med Time-Of-Flight-funktionalitet för att mäta avstånd och mått, till exempel för att se om en möbel passar i hemmet.

Frihet till kreativitet med nya S Pen

Galaxy Note10 och Note10+ kommer med en förbättrad version av det kreativa verktyget S Pen med BLE (Bluetooth Low Energy). En av de stora nyheterna med S Pen till Galaxy Note10 är att den är utrustad med en rörelsesensor. Genom S Pen Air actions är det möjligt att utföra kommandon som exempelvis: Rör S Pen med- eller motsols för att ändra kamera på distans eller åt sidan för att bläddra mellan dina bilder och filmer, fram och tillbaka, för att enkelt hitta de allra bästa.

S Pen har ett helt nytt litium titanat-batteri där 6 minuters laddning (sker automatiskt i telefonen) ger 10 timmars batteritid i standby-läge. Det gör att användare inte behöver sätta tillbaka S Pen lika ofta för laddning. Bluetooth-anslutningen möjliggör för användare att med ett klick med S Pen styra en presentation, pausa eller spela upp en video eller fungera som kamerautlösare.

Med krafterna i kameran hos Galaxy Note10 och Note10+, kombinerat med ny redigeringsmjukvara och precisionen hos S Pen har redigering av foto och video i telefonen gjorts smidigare än någonsin tidigare. Video Editor och Adobe Rush är integrerade med S Pen för att göra den till ett sofistikerat redigeringsverktyg.

En del av Galaxy-familjen

För Galaxy Note10 och Note10+ har Samsung DeX förbättrats ytterligare. Med en USB-adapter kan användare smidigt koppla sin Galaxy Note10 till en dator och kan arbeta med mobil och dator parallellt på samma skärm. Användaren kan på så sätt nyttja både mobilens appar och datorns program och enkelt flytta filer mellan dator och mobil.

Som del av Galaxy-familjen så är Note10 och Note10+ utrustade med vatten- och dammtålighet enligt IP68, Samsung Pay för att betala enkelt och säkert, och har ljud optimerat av AKG. Säkerhetsplattformen Samsung Knox skyddar enhetens innehåll tillsammans med fingeravtrycksläsare i skärmen och ansiktsigenkänning.

Galaxy Note10 och Galaxy Note10+ har säljstart idag 23 augusti och kommer att finnas tillgängliga i färgerna Aura Glow och Aura Black med ett rekommenderat pris på 10 790 SEK för Galaxy Note10, 12 490 SEK för Galaxy Note10+ (256GB) och 13 590 SEK för Galaxy Note10+ (512GB).

Relaterade Artiklar