amazon1
Hem E-HANDEL Nu finns Amazon.se på engelska

Nu finns Amazon.se på engelska

Publicerat av: Redaktionen

Engelsktalande kunder har nu tillgång till en fullständig kundupplevelse på engelska, från navigation och produktinformation till kundtjänst på Amazon.se

 Amazon har lanserat en engelsk version av Amazon.se vilket gör det möjligt för kunder att välja språk genom att enkelt växla från svenska till engelska.

Produktinformation för miljontals produkter kommer att vara på engelska, precis som navigationen på sidan och andra sektioner som ”Konto & listor”. Engelsktalande kunder kommer även att få relevant information som orderbekräftelser och leveransinformation på sitt hemspråk. Kundtjänst via såväl e-post som över telefon kommer också att vara på engelska.

”Vi är glada över att kunna göra Amazon.se mer tillgänglig för våra engelsktalande kunder. Vi har märkt att det här är något som efterfrågats av många och vi arbetar kontinuerligt för att förbättra kundupplevelsen”, säger Gulfem Toygar, Country Manager på Amazon i Sverige. ”Vi kommer att fortsätta arbeta för att få kundernas förtroende genom att utöka vårt sortiment, erbjuda låga priser och säkerställa en trygg, enkel och smidig shoppingupplevelse.”

amazon1Oavsett om de väljer svenska eller engelska som språk får kunder på Amazon.se tillgång till produkter inom fler än 30 kategorier, bland annat datorer, mobiltelefoner, hemelektronik, hem och kök, leksaker, sport och outdoor samt skönhet och hälsa.

Möjligheten att byta språk till engelska på Amazon.se kommer att rullas ut kontinuerligt till samtliga användare med start idag. Det går att byta språk på sajten och via Amazon-appen och det går att spara valet för framtida besök.

Tillväxtmöjligheter för stora och små svenska företag med engelska som huvudspråk

Amazon ger små och mellanstora bolag möjlighet att växa både lokalt och internationellt. Under 2019 exporterade mer än 50 procent av de här 150 000 företagen sina produkter till andra marknader. De sålde varor för mer än 90 miljarder kronor och skapade sammanlagt 270 000 jobb. Europeiska företag står för mer än 50 procent av Amazons försäljning och mellan juni 2019 och maj 2020 sålde de fler än 1,4 miljarder produkter.

Lanseringen av Amazon.se på engelska gör det ännu enklare för små och mellanstora bolag att nå engelsktalande kunder i Sverige. Amazon erbjuder lättanvända publiceringsverktyg för samtliga nio butiker i Europa vilket underlättar expansion med tillgång till rapport- och analysverktyg samt dygnet runt-support för partners.

Företag som vill veta mer kan registrera sig på sell.amazon.se eller delta i något av våra webbinarier.

Relaterade Artiklar