Hem NYHETER Nu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”

Nu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”

Publicerat av: Redaktionen

Planerna är lagda och nu börjar arbetet med att ta Beijer till nästa nivå i sin IT-resa.

Nu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder” 2

Henrik Carlsson

Längst fram står Henrik Carlsson, ny IT-chef som kliver på sitt uppdrag i augusti efter att har varit tillförordnad sedan september.

”Vi spänner musklerna och nylanserar IT-organisationen för att stärka vår försäljning och kundfokus ytterligare”.

Beijer Byggmaterial är Sveriges största helägda byggvaruhuskedja med varuhus från Kiruna till Trelleborg och över 2 000 medarbetare.

Nyligen har flera stora avtal tecknats med de branschledande byggföretagen och ett stort fokus ligger på att få de små och medelstora byggföretagen att utvecklas.

– I förhållande till konkurrenter i branschen så ligger Beijers IT bra till. Vi har stora volymer och starka ägare i ryggen som gör att vi kan investera, det ger oss stora möjligheter att driva digitalisering. Det kommer hända mycket hos oss de närmaste åren framåt. Vi ska blicka mot de som lyckats bra på området inom andra branscher och genomföra det bästa hos oss, säger Henrik Carlsson.

Beijers IT-organisation är aningen unik med många medarbetare som har praktisk erfarenhet från att ha jobbat i bygghandelsbranschen sedan tidigare. Det ger ett stort kunnande vilket är viktigt för att ha förståelse för kunderna och sina kollegors utmaningar.

– Vår nya organisation ska formas eftersom vi nu har fått ett större ansvar och fler tjänster. Vi söker samtidigt efter nya kollegor som får viktiga nyckelroller i organisationen. Vi letar efter Business Engagement Lead och IT-Controller, som vi hoppas kunna anställa så snart som möjligt under sommaren, säger Henrik.

Varför ska man söka någon av de här tjänsterna?
– För att man kommer att jobba i en kul, praktisk och tydlig bransch som på riktigt är med och bygger Sverige. Vi på Beijer är tillräckligt små för att man ska ha möjlighet att vara med och påverka och tillräckligt stora för att ha kapacitet att investera. Dessutom finns bra möjligheter för personlig utveckling genom att röra sig inom bolaget och utanför organisationen som man befinner sig i.

Vad är det för organisation som man kommer till?
– Beijers försäljning- och kundfokus är tydlig. Den präglas av en kultur som jag skulle beskriva som rättfram med glimten i ögat. Det är få som håller inne på sina idéer och tankar, vilket bidrar till en positiv riktning med en stark ambition att driva förbättringar. Vi Bygger Dom Som Bygger och för vår IT innebär det att arbeta fram digitala hjälpmedel för både våra kunder och vår interna personal. Som exempel vill vi på Beijer hjälpa våra kunder som inte alltid har kapaciteten att investera själva eftersom många är mindre företagare. Där kan Beijer hjälpa till att digitalisera deras verksamhet för att deras arbetsdag ska bli mer effektiv.

Läs mer om de nya tjänsterna här:
https://www.linkedin.com/jobs/view/business-engage…
https://www.linkedin.com/jobs/view/it-controller-a…

Henrik Carlsson
Kommer senast från: Jobb som konsult med inriktning mot bland annat IT-strategi, förändring hos IT-organisationer och projektledare. Har tidigare jobbat med IT inom järnhandel och bank.
Familj: Fru och 2 barn.
Bor: Nyinflyttad i hus i Sundbyberg
Intressen: Matematisk sportnörd som har spelat fotboll nästan hela livet. Gillar att titta på amerikansk fotboll och NFL. Har ett starkt filmintresse där han lägger mycket tid på att ta del av analyser.
Favoritfilm: Primer
Senaste bygge: En klätterställning åt en kompis barn med gungor rutschkana.

Relaterade Artiklar