Hem NYHETER Northmill Bank i samarbete med Tink

Northmill Bank i samarbete med Tink

Publicerat av: Redaktionen

Den svenskgrundade neobanken Northmill Bank och open banking plattformen Tink, har ingått ett samarbete som kommer öppna nya möjligheter för neobankens över 200 000 kunder.

Northmill Bank i samarbete med Tink 3

Northmill Bank som nyligen anslutit sig till både RIX och Bankgirot, fortsätter att skapa förutsättningar för att leverera personliga och relevanta banktjänster för alla. Redan idag kan neobankens sparkunder dra nytta av samarbetet med Tink när de exempelvis gör uttag från ett eller flera av sina sparkonton.

– Tink är idag internationellt ledande inom open banking och har brutit många barriärer, mycket tack vare sin starka tekniska kapacitet. Det gör att vi som cloud-only bank får en lösning som enkelt går att implementera och som direkt kan börja generera värde för våra kunder. Exempelvis krävs det nu endast några enstaka klick i ansökningsprocessen för att inhämta sitt kontonummer, samtidigt som samarbetet innebär att vi kan accelerera utvecklingen av Personal Finance Management lösningar, säger Babel Poli, VP Product på Northmill Bank.

Samarbetet med Tink möjliggör också för Northmill Bank att addera ytterligare ett lager av intelligens till sina kreditbedömningar. Det är en viktig del för att göra processer kring identifiering och säkerhet ännu starkare och i slutändan fortsätta bidra till det starka konsumentskyddet, utan att påverka kundupplevelsen negativt.

– I slutändan handlar allting vi gör om att skapa en så bra kundupplevelse som möjligt. Med Tink som hanterar över 10 miljarder transaktioner per år och som har över 8 000 utvecklare anslutna som redan använder deras plattform, vet vi att vi får rätt hävstång i vårt fortsatta arbete med att demokratisera banktjänster och ge makten över sin privatekonomi tillbaka till användaren, säger Babel Poli.

Northmill Bank och Tink kommer att löpande fortsätta utveckla sitt samarbete. Inom en snar framtid kommer neobanken kunna erbjuda sina kunder flertalet tjänster som drar nytta av kraften i open banking fullt ut. Som exempelvis full överblick kring utgifter, enklare verifiering av inkomst och ytterligare personalisering som hjälper människor att förbättra sin privatekonomi.

Relaterade Artiklar