Nordic Toy Team AS köper flera Top-Toys butiker
Hem NYHETER Nordic Toy Team AS köper flera Top-Toys butiker

Nordic Toy Team AS köper flera Top-Toys butiker

Publicerat av: Redaktionen

Nordic Toy Team AS har förvärvat 20st av Top-Toys butiker i Norge och är i förhandlingar med flera fastighetsägare i Sverige gällande övertagandet av hyreskontrakt av tidigare Top-Toys lokaler.

Nordic Toy Team AS köper flera Top-Toys butiker 2Peter Liljeberg säger – ”Vi stärker vår redan starka position på den norska marknaden. Vi har de senaste veckorna suttit i förhandlingar och kommer att överta flera av Top-Toys butiker som har strategiskt bra lägen. Flertalet av personalen som tidigare arbetat i dessa butiker får anställning hos våra medlemmar. De är fantastiskt drivande och nu får deras tidigare personal dela våra värderingar och växa tillsammans med oss. Vi för också flera förhandlingar med fastighetsägare på den svenska marknaden. Vi har gjort klart med en tidigare Top-Toys butik idag och vår förhoppning är att vi ska bli flera butiker framöver. I Sverige är villkoren kring TopToys butikerna annorlunda och vår förhoppning är att växa ytterligare med vår svenska leksakskedja LEKEXTRA. Konkurrensen kommer att öka framöver och det här är ett nödvändigt steg mot att befästa positionen som konsumenternas första val av leksaker”

Koncepten RINGO och KOZMOS i Norge samt LEKEXTRA i Sverige, är det som idag bildar Nordic Toy Team AS. Kedjan är medlemsägd och drivs utifrån kedjekontoret i Drammen, Norge. Nordic Toy Team AS består idag av 251 st butiker i både Norge och Sverige.

Relaterade Artiklar