Hem PRODUKTNYHETERHETA PRYLAR Never stop cycling. Nya Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus – cykeldatorer från Garmin

Never stop cycling. Nya Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus – cykeldatorer från Garmin

Publicerat av: Redaktionen

Synkronisera pass utförda både inomhus och utomhus, grotta in dig i prestationsdata och ännu mer för att få varje cykeltur att räknas.

Never stop cycling. Nya Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus – cykeldatorer från Garmin 3Garmin presenterar idag Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus, de senaste cykeldatorerna med GPS och den allra bästa navigationen, insikter om prestation samt funktioner för säkerhet och spårning. Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus är framtagna för cyklister, av cyklister. De registrerar inte bara din cykeltur utan mäter också statistik, erbjuder träningsplanering och ännu mer. Oavsett väderförhållanden är det enkelt att avläsa och använda den 1,8” stora och tydliga skärmen med knappar på Edge 1030 Plus. Edge 130 Plus erbjuder en 3.5” touchskärm som är snabb och responsiv – även då det är blött ute eller då du använder handskar.

“Välj mellan stor eller liten, cykeldatorerna Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus är båda fullspäckade med funktioner som alla cyklister har nytta av – från nybörjarnivå till äventyrscyklister och de som cyklar på elitnivå” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “I dessa cykeldatorer finns en kraftfull kombination av prestation, navigation, ökad medvetenhet och uppkopplade funktioner som gör det enkelt för cyklister att ta sitt äventyr till nästa nivå.”

Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus är framtagna för att användas året runt. Synkronisera både träningspass som du kört både utomhus och inomhus automatiskt med Garmin Connect™ eller andra träningsappar såsom TrainingPeaks® och TrainerRoad direkt till din enhet. Under en cykeltur samlar Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus in viktiga data för att kunna ge dig insikt om dynamisk prestation såsom VO2 max och puls1. Med funktionen ClimbPro kan du se hur långt du har kvar i en backe och även hur mycket lutning backen har då du följer en rutt eller en bana. Oavsett om du pendlar till jobbet, tränar ensam eller med vänner utomhus kan säkerhetsfunktioner komma väl till pass. Ta del av händelsedetektering, utifall en olycka skulle inträffa. Med LiveTrack kan du låta dina nära och kära följa dig i realtid och se din planerade rutt2 då du cyklar.

Nya Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus levererar navigation som är enkel att följa och viktig information och insikter för cyklister, därutöver finns specifik funktionalitet inlagd i varje modell. Varje cykeldator är framtagen med ett syfte både gällande form och funktion för att varje cyklist ska få ut mesta möjliga av varje cykeltur.

Edge 130 Plus

Håll dig på rätt spår med Edge 130 Plus. Med satellitmottagning via GPS, GLONASS och Galileo samt en inbyggd höjdmätare får du bättre täckning och mer exakt cyklingsdata som visar hur långt, hur snabbt samt på vilken höjd du har cyklat. Redan innan du ger dig ut kan du planera din rutt via verktyget Course Creator i Garmin Connect. Data från Trendline™ popularity routing tas med i beräkningen av din rutt för att ge dig och andra cyklister de bästa vägarna och stigarna utifrån var andra cyklister cyklar mest. Då du cyklar får du lättavlästa aviseringar och på en karta lämnas spår som visar var du har varit och vart du är på väg. Du kan också få anvisningar som guidar dig tillbaka till platsen där du startade.

För att hjälpa dig att maximera din prestation och utvecklas ger Edge 130 Plus insikter om VO2 max, puls, pulszoner och förbrända kalorier.1 Edge 130 Plus håller också koll på detaljerad mountain bike-data, inklusive antal hopp, längd på hoppen samt tid i luften så att du som ger dig ut på mer äventyrliga turer kan återuppleva varje äventyr.

Med smarta aviseringar i din Edge 130 Plus behöver du inte sträcka dig efter din telefon eller stanna för att se vad det gällde. Sms dyker upp på enhetens skärm och du kan enkelt och snabbt se vad det handlar om och fortsätta cykla. En vädersida visar akuellt och kommande väder samt väderaviseringar så att du kan undvika att fastna i ett hällregn. Då Edge 130 Plus är hopparad med en kompatibel smartphone förs dina turer automatiskt över till Garmin Connect, vårt online träningscommunity. Den är också kompatibel med Connect IQ™, där du kan hämta anpassade datafält. Edge 130 Plus har upp till 12 timmars batteritid då du använder GPS och upp till 10 timmar då du använder två sensorer.

Edge 1030 Plus

Gör dig redo för den cykeltur som passar dig, från avlägsna slingrande stigar till episka klättringar med Edge 1030 Plus. Förprogrammerade cykelkartor från Garmin har bredare täckning än någonsin tidigare, de inkluderar navigering sväng för sväng och aviserar om kommande skarpa kurvor. Skapa nya rutter och banor direkt i enheten eller använd Trendline popularity routing för att ta del av biljontals kilometerdata som andra användare har laddat upp. Om du använder plattformar som Strava och Komoot kan du skapa banor och sölöst föra över dem till din enhet. Om du vill ge dig av från den planerade rutten då du är ute och cyklar så pausar du guidningen och aviseringar om att du har avvikit från rutten och utforskar istället det outforskade. Då du vill komma tillbaka till rutten guidar Edge 1030 Plus dig till rätt spar igen, alternativt tillbaka till start. Vid användning av den förprogrammerade Trailforks-appen kan du se information om stigar i fler än 80 länder direkt i din enhet. Då du stannar visar Forksight-läget med automatik var stigen delar sig längre fram i rutten och även var i nätverket av stigar som du befinner dig.

Då du som cyklist använder Edge 1030 Plus kan du på ett enkelt sätt avläsa din VO2 max, återhämtningstid, träningsbelastning, belastningsfokus och ännu mer för att se hur kroppen svarar på träningen.1 Du kan få förslag på dagliga träningspass baserat på aktuell träningsbelastning och VO2 max. Med Edge 1030 Plus kan du se hur väl din kropp anpassar sig till olika förhållanden som värme och höjd2 och ta emot aviseringar om att det är dags att fylla på med energi eller vätska. Förutom att räkna hopp, längd på hopp och tid i luften finns även Mountainbike-funktionen Grit, som klassar svårigheten på en runda med hjälp av GPS, höjd- och accelerometerdata och Flow, som mäter hur jämnt och smidigt du tar dig ned för en stig.

Edge 1030 Plus behöver bara laddas, så snart den är laddad kan du ge dig ut och cykla och slipper lägga tid på inställningar. Du får anpassade förifyllda cykelprofiler baserat på inställningar i din tidigare Edge, är du ny Edge-användare får du automatiskt de mest populära inställningarna från andra användare, baserat på vilka sensorer och vilken typ av cykel du har. Dessutom kan Edge 1030 Plus paras ihop med Tacx® indoor trainer så att du kan cykla inomhus när det passar dig bättre.3 Känn dig säker med uppkopplade och smarta funktioner då du är ute och cyklar.2 Förutom att du kan ta del av smarta aviseringar och automatisk överföring av träningspass till Garmin Connect kan Edge 1030 Plus paras ihop med en inReach® med vars hjälp du kan se och svara på meddelanden, dela din tripdata och aktivera ett SOS-larm även då du befinner dig utanför mobiltäckning (inReach-prenumeration krävs).4 Fler säkerhetsfunktioner finns i form av funktionen GroupTrack där du och dina vänner kan hålla koll på varandra samt möjligheten att skicka meddelanden till de andra cyklisterna, om du skulle komma bort från gruppen.2 Edge 1030 Plus har en batteritid på upp till 24 timmar då den används med GPS, flertalet sensorer och uppkopplade funktioner, inklusive LiveTrack. Vid användning av Garmin Charge™ batteripack dubblas batteritiden.

För ökad trygghet då du cyklar; Edge 130 Plus och Edge 1030 Plus är kompatibla med Varia™, enheter för säkerhet vid cykling som inkluderar nya RVR315 och RTL516 som gör att du som cyklist kan se och bli sedd. Nya Time Trial/Tri Bar Mount gör det enkelt för tempocyklister och triatleter att fästa sin Edge samt quarter-turn-tillbehör på ett TT-styre. Edge 130 Plus har ett rekommenderat cirkapris från 2 399 till 3 299 kronor och Edge 1030 Plus har ett rekommenderat cirkapris mellan 6 999 och 8 299 kronor.

Relaterade Artiklar