Hem NYHETER Nets förvärvar två finska bolag inom betalningsteknik

Nets förvärvar två finska bolag inom betalningsteknik

Publicerat av: Redaktionen

Genom förvärvet av systerföretagen Poplatek och Poplapay stärker Nets kompetensen inom betalterminaler och förbättrar förmågan att erbjuda marknadsledande betallösningar till företag i Europa.

Nets förvärvar två finska bolag inom betalningsteknik 3Nets förvärvar två bolag inom betalningsteknik: den finska mjukvaruutvecklaren Poplatek, tillsammans med spin-off-företaget Poplapay som tillhandahåller betalterminaltjänster i Finland.

Syftet är att förbättra erbjudandet inom betalterminaler. Utöver tekniken så kommer kompetensen från de två bolagen ytterligare stärka Nets förmåga att erbjuda förstaklassiga betallösningar till handlare i Europa.

− Vår ambition är att bli bäst i Europa på betalningar. Poplatek är ett smidigt och högpresterande teknikföretag och Poplapay har solida kapaciteter inom betalterminaltjänster. Tillsammans kommer de bidra till att öka vår flexibilitet för att bättre tillgodose olika kundbehov i Europa och erbjuda de bästa betallösningarna, säger Robert Hoffmann, vd för Nets Merchant Services.

Poplatek och Poplapay har totalt omkring 40 medarbetare och en gemensam årlig intäkt på cirka fem miljoner euro. Förvärven slutfördes den 8 januari 2020.

Relaterade Artiklar