Hem E-HANDEL Flattered väljer Extend för att ligga i framkant.

Flattered väljer Extend för att ligga i framkant.

Publicerat av: Redaktionen

Flattered, som erbjuder flera olika skokoncept, är ett snabbt växande bolag.

Flattered väljer Extend för att ligga i framkant. 3Med Extend har de kunnat uppnå bättre kontroll och effektiviserade processer kring inkommande ordrar, lager och ekonomi, vilket gör att resurser kunnat frigöras till andra delar av bolaget.

För att få kontroll på alla sina orderflöden och integrera sitt externa lager behövde Flattered en applikation som hanterar alla ordrar, såväl B2B som B2C, från flera olika kanaler och där man även kunde hantera inköp.

– Genom integrationen med Jetshop som levererar webbshoppen där Extend är master för all data, har Flattered en struktur som är enkel att uppdatera.

– Samtidigt kan de hela tiden visa rätt saldo och pris i webbshoppen. Om det finns saldo på lagret skickas ordern ner till 3PLaren som packar och levererar ut varan. Webbshopen har alltid rätt saldoinformation vilket gör att man kombinerar en kontrollerad och automatiserad process för alla flöden B2C och B2B, säger Mathias Bredin, kundansvarig.

Integrerad webbshop

Jetshop fungerar mot Extend via en standardintegration byggd utifrån Extends API. Extend är master för priser och produktinformation vilket gör administrationen central och enkel. När en order läggs i Jetshops webbshop uppdateras saldo direkt, vilket gör att saldot i webbshoppen alltid är korrekt. Informationen från webbshopen skickas vidare till ett internt eller externt lager för utleverans och saldot synkas, samt till ekonomisystemet för fakturering.

– Dagens e-handlare möter ofta sina kunder på många marknader och i multipla kanaler. Det här ställer höga krav på välintegrerade och smidigt administrerade IT- system. Vi är otroligt glada för att, tillsammans med Extend, få vara en del av Flattereds starka tillväxtresa, säger Rikard Andersson CCO Jetshop.

Flattered använder ett ekosystem där Extend är integrerat med Fotnox (ekonomi), Ongoing (lager/3PL) och Jetshop (webbshop) vilket gör Flattered rustade för att kunna hantera den planerade tillväxten. Nya orderflöden kan enkelt läggas till vilket gör det möjligt att skala upp och växa in på nya marknader och kanaler.

– Flattered är ett modernt företag som vill vara i framkant på alla områden. Därför känns det viktigt för oss att digitalisera och hantera våra affärsprocesser så effektivt som möjligt. Vi valde Extend för att vi kunde skapa ett modernt ekosystem av applikationer och integrera våra affärskritiska system som Jetshop, Fortnox och vårt lager, säger Gustav Lidén, VD Flattered.

Relaterade Artiklar