Hem NYHETER Netatmos Smarta Videodörrklocka finns tillgänglig i Sverige

Netatmos Smarta Videodörrklocka finns tillgänglig i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Netatmos Smarta Videodörrklocka kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden från och med 28 september via https://www.netatmo.com/sv-se.

Netatmos Smarta Videodörrklocka finns tillgänglig i Sverige 3Med den smarta dörrklockan kan du se vem som ringer på din ytterdörr och prata med vederbörande, oavsett var du befinner dig.

Dörrklockans rörelsesensor kan också öka din säkerhet, genom att meddela dig när någon befinner sig i närheten av din ytterdörr.

– Med Netatmos Smarta Videodörrklocka kan du alltid se vem som är utanför din dörr, även när du inte är hemma. När någon ringer på får du ett videosamtal på sin smartphone, där du kan se vederbörande. Du kan välja om du vill prata med din gäst eller inte – oavsett om du är hemma eller på andra sidan jordklotet, säger Fred Potter, grundare av Netatmo och teknologichef för Legrand’s Eliot Program.

Detta innebär till exempel att du kan berätta för paketbudet var du vill ha din försändelse placerad tills du kommer hem från jobbet, eller att du kan hälsa dina middagsgäster välkomna när de ringer på dörren, medan du själv står i köket och förbereder middagen.

Ökad trygghet i ditt hem
När du väl har installerat den Smarta Videodörrklockan är du extra skyddad mot inbrottstjuvar, bedragare och andra ovälkomna gäster. Videoinspelningar gör det dessutom möjligt att i efterhand få klarhet kring eventuella misstänkta aktiviteter utanför din dörr.

Äldre människor som bor ensamma är tyvärr särskilt utsatta för bedragare, som t ex låtsas vara vårdpersonal på hembesök. När Corona-epidemin eskalerade i våras varnade Polismyndigheten för bedragare som sökte upp äldre och låtsades komma från till exempel Folkhälsomyndigheten, där de sade sig arbeta med smittspårning eller att de kom från sjukvården för att ta prover. Andra bedragare erbjöd sig t ex att hjälpa till med inköp av livsmedel mm och utnyttjade sedan situationen för egen vinning.

– Vi bör alltid vara uppmärksamma på säkerheten och tryggheten hos våra föräldrar och mor- och farföräldrar. De tillhör en grupp som behöver lite extra skydd. Vår Smarta Videodörrklocka kan hjälpa dem att identifiera vem som befinner sig utanför deras dörr och agera därefter, förklarar Fred Potter.

Netatmos Smarta Videodörrklocka kan skilja på människor och slumpmässiga rörelser, tack vare algoritmer som bygger på artificiell intelligens. Om personer observeras i närheten av ytterdörren kan användaren välja att få ett meddelande på sin smartphone, samtidigt som händelsen spelas in på video.

– Dörrklockan har en inbyggd mikrofon och högtalare, vilket gör det enkelt att förklara för oönskade gäster att de övervakas och inte är välkomna. På så sätt kan dörrklockan i sig vara avskräckande och bidra till en känsla av ökad trygghet, förklarar Potter.

Personliga inställningar med smarta notiser
Inställningarna i den smarta videodörrklockan kan anpassas efter individuella behov. Det är således möjligt att helt avaktivera notiser och videoinspelningar eller välja om dörrklockan både ska skicka ett meddelande och spela in en video om en person observeras utanför. Den enskilda användaren kan själv bestämma om den intelligenta dörrklockan endast ska skicka ett meddelande och spela in en video när någon faktiskt ringer på.

– Med Alert-Zones-funktionen är det möjligt att ställa in de specifika zonerna som man vill att dörrklockan ska hålla ett öga på, beroende på omgivningen utanför hemmet: vid uppfarten, vid garaget etc. Netatmos smarta videodörrklocka meddelar dig då endast om rörelser inom just dessa områden, säger Potter.

 Inga abonnemangsavgifter och 100 % säkra data 
Alla funktioner i den Smarta Videodörrklockan är kostnadsfritt tillgängliga, inklusive videolagring. Samtalshistoriken för samtal som tagits emot av dörrklockan och videoupptagningarna sparas lokalt på ett internt microSD-kort.

MicroSD-kortet är krypterat för att ge en högre skyddsnivå för dess innehåll. För att säkra dataöverföring till användarens smarttelefon använder den Smarta Videodörrklockan krypterade anslutningar hela vägen.

Enkel att installera – ersätter den existerande trådbundna dörrklockan
Användaren kan själva installera sin Smarta Videodörrklocka. Vederbörande behåller den befintliga trådbundna ringklockan och byter helt enkelt ut knappen på dörrklockan med Netatmos smarta videodörrklocka. Den är kompatibel med de flesta elektriska installationer, dvs. 8-24 volt och 230 volt. Ett online-verktyg finns tillgängligt för att kontrollera kompatibiliteten för installationen med Netatmos videodörrklocka.

Användaren ansluter sin Smarta Videodörrklocka till det trådlösa nätverket för att fjärrstyra den. Via Netatmo Security-applikationen kan användaren sedan dra full nytta av dess funktioner från sin smartphone eller surfplatta.

Fantastisk bildkvalitet – skydd dygnet runt 
Den Smarta Videodörrklockan har en 1080p Full HD-kamera med ett 140 graders vidvinkelobjektiv, vilket ger optimal videokvalitet.

Kamerans HDR-funktion dämpar plötsliga ljusförändringar och gör det möjligt för användaren att tydligt se vad som händer framför huset, oavsett ljusförhållanden. Således är besökarnas ansikte tydligt även i motljus.

Netatmos Smarta Videodörrklocka skyddar huset dag som natt med hjälp av infraröd nattsyn. Således ser användaren alltid besökaren som står framför dörren, även i totalt mörker.

Kompatibel med Apple HomeKit
Den Smarta Videodörrklockan är kompatibel med Apple HomeKit. Tack vare denna kompatibilitet kan användaren skapa personliga scenarier för att ansluta dörrklockan till andra smarta enheter i huset, i olika kombinationer. Till exempel kan husets ytterlampor tändas automatiskt när en person upptäcks av den Smarta Videodörrklockan för att avvärja ett eventuellt inbrott.

Med HomeKit kan användaren komma åt videobilder i realtid med hjälp av rösten via den Smarta Videodörrklockan. Användaren ber Siri att visa entrén för att ta reda på vad som händer hemma (“Hej Siri, visa mig min entré”).

En elegant design som klarar alla väder
Med sin kompakta och eleganta design passar den Smarta Videodörrklockan perfekt vid entrén till varje hem.

Dörrklockan är skyddad av HZO-teknik och en innovativ nanofilm. Den är IP44-certifierad, helt vattentät och perfekt motståndskraftig mot alla väderförhållanden – regn, snö, luftfuktighet – samt damm och luftföroreningar.

Tillgänglighet
Netatmos Smarta Videodörrklocka kan beställas på https://www.netatmo.com/sv-se och i butikskedjorna Power, Euronics, MediaMarkt, Proshop och Komplett från och med 28 september för 3299 SEK.

Netatmo Security-applikationen är gratis och kompatibel med iPhones och Android-smartphones.

Relaterade Artiklar