Hem NYHETER AI på armen vässar golfswingen

AI på armen vässar golfswingen

Publicerat av: Redaktionen

En app som i realtid analyserar 7 000 datapunkter i varje slag.

AI på armen vässar golfswingen 2

En smartwatch på armen och appen Swing Speed Radar ger golfspelare möjligheten att förbättra sin prestation.

Nu lanserar Örnsköldsviksföretaget Watchitgolf sin Swing Speed Radar som hjälper golfare att förbättra svingen och sänka sitt handicap.

Appen Swing Speed Radar och en smartwatch på armen. Det är allt som behövs för att ge golfspelare helt nya möjligheter att förbättra sin prestation.

Appen, som är en innovation från Örnsköldsviksbaserade startupbolaget Watchitgolf, mäter svinghastighet och svingtempo. Den ger feedback mitt i rörelsen vilket vässar slaget. Genom att samla in statistik hjälper den också spelaren att utvecklas.

– Låt oss säga att du vill slå 45 meter med en sandklubba. Fyll i avståndet så ger appen en signal när din baksving kommit upp i den kraft som behövs för att slå just 45 meter, säger Patric Hörnsten Nilsson, grundare av Watchigolf med erfarenhet som golftränare.

Swing Speed Radar finns nu att ladda ned från Google Play och Appstore, till att börja med helt kostnadsfritt.

Tekniken bygger på AI, där algoritmerna utvecklas utifrån den data som kommer in.

– Varje slag analyserar 7 000 datapunkter. Maskininlärning gör att du till slut får fram ett snitt på var du landar med varje klubba vilket är en stor fördel ute på banan, säger vd Nicklas Boström.

Swing Speed Radar är grundprodukten. Med den som utgångspunkt kommer ytterligare fyra produkter att byggas, enligt Patric Hörnsten Nilsson.

Watchitgolf är en del i BizMakers inkubator.

– BizMaker har hjälpt oss mycket med kontakter. De andra startupbolagen som sitter i BizMakers lokaler funkar också som ett slags bollplank i olika situationer, vilket är både kul och nyttigt, säger Nicklas Boström.

Johan Vestberg är företagets affärsrådgivare på BizMaker.

– Teamet har lyckats få fram en genial lösning som med hjälp av AI lär dig bli en bättre golfspelare. Med över 60 miljoner golfspelare är marknaden enorm och lägger man till att teknologin är överförbar till andra sporter känns det oerhört spännande att vara en del av deras resa, säger han.

Relaterade Artiklar