Nanoleaf lanserar sin egen Thread Border Router
Hem GAMING Nanoleaf lanserar sin egen Thread Border Router

Nanoleaf lanserar sin egen Thread Border Router

Publicerat av: Redaktionen

Nanoleaf, branschledande inom smart och innovativ belysning, lanserar idag sin egen Thread Border Router via fjärrkontrollerna som finns på Nanoleaf Shapes och Elements.

Med nya Nanoleaf Border Router kommer också Essentials-produkter automatiskt kunna använda Thread-nätverket när Shapes eller Elements ansluts till Wi-Fi.

Detta öppnar även upp för Thread-funktionalitet för alla Android-användare.

Nanoleaf meddelar också att de arbetar med Amazon-företaget eero för att bredda Thread-ekosystemet med eeros mesh-wifi-system. Enheter från eero, inklusive eero Pro, eero Beacon, eero Pro 6 och eero 6 kommer att fungera som Thread Border Routers med Nanoleaf Essentials-serien som de första kompatibla produkterna vid lanseringen.

Nanoleaf lanserar sin egen Thread Border RouterNanoleaf och eero ansluter sig till Apple och Google som en del av den första vågen av företag som tar Thread Border Routers till marknaden och öppnar för Thread-baserade Smarta Hem-produkter, vilket banar väg för det nya nätverksprotokollet som förändrar smarta hem-upplevelsen med snabbare hastigheter och större tillförlitlighet. Nanoleaf har ett nära samarbete med Thread Group för att aktivt expandera och bygga ett större interoperabelt system av enheter, med målsättningen att skapa en enhetlig Smarta Hem-upplevelse för alla användare.

Thread Border Router-funktionen är inbyggd i Nanoleaf Shapes och Elements fjärrkontroller, och i eeros mesh-wifi-routrar som överbryggar Wi-Fi-nätverket till ett Thread-nätverk, vilket eliminerar behovet av extra hubbar. Detta kommer att hjälpa till att ansluta alla Thread-aktiverade enheter och bilda ett nätverk som gör att varje enhet kan tala samma universella språk. Resultatet blir ett mycket mer pålitligt nätverk där enheter kan kommunicera med varandra, snarare än att förlita sig på en enda anslutningskälla, såsom Wi-Fi eller Bluetooth. Thread Border Router möjliggör också för styrning via molnet på Nanoleaf Essentials-enheter för integration med Alexa, Samsung SmartThings och Google Assistant.

Befintliga användare med en Shapes eller Elements-kontroll kommer att kunna använda Thread direkt med en programuppdatering som för närvarande finns tillgänglig i Nanoleaf App (version 6.1). För att installera den senaste uppdateringen, gå till More > Firmware Updates. Essentials behöver uppdateras till version 1.6 och Shapes och Elements till version 6.1.

Relaterade Artiklar