Norden favorit på utlandssemestern
Hem UNDERSÖKNING Norden favorit på utlandssemestern

Norden favorit på utlandssemestern

Publicerat av: Redaktionen

Data från mobilnätet visar att utlandsresorna bland Telias kunder ökade med 70 procent i juli jämfört med samma period förra året.

Danmark, Finland och Norge lockade flest.

I snitt var 94 000 Telia-kunder utomlands varje dag under juli, vilket är nästan 40 000 fler än motsvarande period 2020, men en halvering jämfört med juli 2019. Flest resor gick till Danmark, följt av Finland och Norge. Även Tyskland, Spanien och Frankrike lockade många.

Spanienresorna ökade med mer än 200% vilket är den största förändringen jämfört med 2020, följt av Frankrike (+101%) och Tyskland (+84%).

Norden favorit på utlandssemesternSemesterresorna till Sverige ökade med 24% juli jämfört med förra året. Flest besökare kom från Norge, Danmark, Tyskland, Finland och Polen.

– Resandet har ökat kraftigt i sommar, främst till våra grannländer som är lätta att nå med bil och färja. Flygresorna inom Europa har också ökat, särskilt till sol- och baddestinationer, medan resandet till destinationer längre ut i världen fortfarande är begränsat, säger Thomas Moe, roamingchef på Telia.

Relaterade Artiklar