Norden favorit på utlandssemestern
Hem UNDERSÖKNING Norden favorit på utlandssemestern

Norden favorit på utlandssemestern

Publicerat av: Redaktionen

Data från mobilnätet visar att utlandsresorna bland Telias kunder ökade med 70 procent i juli jämfört med samma period förra året.

Danmark, Finland och Norge lockade flest.

I snitt var 94 000 Telia-kunder utomlands varje dag under juli, vilket är nästan 40 000 fler än motsvarande period 2020, men en halvering jämfört med juli 2019. Flest resor gick till Danmark, följt av Finland och Norge. Även Tyskland, Spanien och Frankrike lockade många.

Spanienresorna ökade med mer än 200% vilket är den största förändringen jämfört med 2020, följt av Frankrike (+101%) och Tyskland (+84%).

Norden favorit på utlandssemesternSemesterresorna till Sverige ökade med 24% juli jämfört med förra året. Flest besökare kom från Norge, Danmark, Tyskland, Finland och Polen.

– Resandet har ökat kraftigt i sommar, främst till våra grannländer som är lätta att nå med bil och färja. Flygresorna inom Europa har också ökat, särskilt till sol- och baddestinationer, medan resandet till destinationer längre ut i världen fortfarande är begränsat, säger Thomas Moe, roamingchef på Telia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>