Hem NYHETER Midsummer får in sin största solpanelsorder någonsin

Midsummer får in sin största solpanelsorder någonsin

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har mottagit sin största enskilda solpanelsbeställning någonsin.

Midsummer får in sin största solpanelsorder någonsin 3Ordern avser solpanelen Midsummer BOLD och innebär att nästan 800 paneler kommer att installeras på en industrifastighet i Flen, motsvarande ca 157,8 kW och en yta av ca 1700 m2.

Midsummers produkter har sedan tidigare skapat ett stort intresse på den privata marknaden, men lämpar sig lika väl för kommersiella byggnader inom industri, lager och handel. Solpanelen Midsummer BOLD, som ordern avser, är särskilt optimal för fastigheter där:

  • Taket har vikt- och vindbegränsningar
  • Man vill undvika håltagning i takets ytskikt
  • Ett alternativ med lågt klimatavtryck efterfrågas
  • Man vill kunna beträda solpanelerna
  • Kravet på stilren arkitektur är högt

’’Detta är en väldigt glädjande order för Midsummer och vi ser en stor potential i att installera våra produkter på fastigheter likt denna. Med marknadens lägsta klimatavtryck hoppas vi också kunna uppmuntra allt fler företag till att välja våra solpaneler för att minska sin påverkan på miljön’’, säger Sven Lindström, vd på Midsummer.

Arbetet med att förse industrifastigeheten med solenergi påbörjas i april. I byggnaden huserar beställaren, systemleverantören Precima Production AB, som snart kommer att åtnjuta egenproducerad förnybar el. Taket är ca 1700 m2 och största delen av det täcks av Midsummers paneler.

’’Som företag arbetar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan, med särskilt fokus på vår egen energiförbrukning. Att producera energi genom Midsummers svensktillverkade solpaneler är ett hållbart steg i rätt riktning för att uppnå våra miljömål’’, säger Sture Wikman, vd på Precima Production.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>