Hem NYHETER LG:s nya soundbars gör det möjligt för ännu fler att ta del av en ljudupplevelse av högsta klass

LG:s nya soundbars gör det möjligt för ännu fler att ta del av en ljudupplevelse av högsta klass

Publicerat av: Redaktionen

Under CES 2020 kommer LG Electronics (LG) att introducera en imponerande serie soundbars med högkvalitativt premiumljud, enkel anslutning, smarta funktioner och en elegant design som integrerar perfekt med LG:s stilrena tv-modeller.

LG:s nya soundbars gör det möjligt för ännu fler att ta del av en ljudupplevelse av högsta klass 3LG:s nya soundbar-modeller ger ett fylligt och realistiskt ljud som fångar dig med sitt djup och precision. Modellerna för 2020 bygger vidare på LG:s långa samarbete med Meridian Audio. Flera av de nya modellerna kommer med Meridians tekniker såsom Bass and Space, som förstärker återgivning av lågfrekventa toner och ger en bredare ljudbild, samt Image Elevation. Den sistnämnda möjliggör en mer realistisk lyssningsupplevelse genom att förtydliga enskilda instrument och samt sång. Merparten av de nya produkterna för 2020 har dessutom stöd för både Dolby Atmos och DTS:X för en dynamisk och uppslukande ljudupplevelse.

En av nyheterna i LG:s premiumsoundbars är AI Room Calibration, som genom rumsanpassad kalibrering garanterar optimalt ljud för alla tillfällen. Dessa avancerade modeller kan kalibrera sig själva genom att analysera ljudet och på det viset räkna ut rummets storlek och anpassa inställningarna därefter. Utöver ett fantastiskt uppslukande ljud med innehåll som spelats in med Dolby Atmos eller DTS:X kan LG:s premiumsoundbars dessutom skala upp ljudfiler till nära på studiokvalitet.

Självklart erbjuder de nya modellerna 4K Pass-Through för bästa möjliga tittarupplevelse. De är dessutom kompatibla med LG:s SPK8 Wireless Rear Speaker Kit för dig som vill skapa den mest uppslukande hemmabioupplevelsen. Vidare kommer flera 2020-modeller att komma med Google Assistant inbyggt. Med tekniken kan du styra kompatibla smarta hemenheter med rösten direkt från din LG-soundbar. Det är vidare enklare än någonsin att koppla in din nya LG-soundbar. Tack vare tillägget av eARC (enhanced audio return channel) kan du ansluta externa enheter direkt till din TV och njuta av innehåll med högupplösta ljudformat som Dolby True HD och DTS Master Audio.

Två av LG:s nya soundbars har redan vunnit varsin CES Innovation Award.

LG SN9YG och SN11RG prisas för deras ljudkvalitet och användarvänlighet. LG SN11RG är ett 7.1.4-system med två trådlösa bakre högtalare som tillsammans med huvudenheten skapar ett 360-gradigt hemmabioljud. Dessa eleganta soundbars kommer med en stilren och tidlös design som passar perfekt tillsammans med LG:s tv-modeller på 55 och 65 tum och som kommer att se fantastiska ut oavsett vilket rum du placerar dem i.

“Vårt mål har alltid varit att erbjuda ett bättre ljud till ännu fler människor och vårt lyckade samarbete med Meridian möjliggör för våra senaste soundbars att göra just detta. Genom att vara högpresterande, lätta att använda och mycket mångsidiga kommer LG:s senaste modeller att göra en riktig premiumljudupplevelse tillgänglig för fler kunder över hela världen”, säger Park Hyung-woo, chef för LG Home Entertainment audio och video.

Besökare i LG:s CES-monter i Las Vegas Convention Center (Central Hall # 11100) kan uppleva företagets senaste soundbar-innovationer med egna öron. Håll koll på LG:s nyheter på CES genom att följa #LGCES2020 på sociala medier.

Relaterade Artiklar