Hem NYHETER LG presenterar företagets första QNED Mini LED-tv på virtuella CES 2021

LG presenterar företagets första QNED Mini LED-tv på virtuella CES 2021

Publicerat av: Redaktionen

Under det virtuella CES 2021 kommer LG Electronics (LG) att introducera sina första QNED Mini LED-tv-apparater som toppmodellerna företagets LCD-tv-sortiment för 2021.

LG presenterar företagets första QNED Mini LED-tv på virtuella CES 2021 3LG:s senaste TV-apparater representerar ett enormt steg framåt i bildkvalitet för LCD-tv. Tack vare quantum dot- och NanoCell-teknik med minilysdioder (Mini LED) som ljuskälla får modellerna mycket bättre ljusstyrka och kontrast än konventionella LCD-tv-apparater. 2021-sortimentet innehåller tio nya 4K- och 8K-modeller som täcker ett brett utbud av stora skärmstorlekar upp till 86 tum.

Tack vare en helt ny panelstruktur baserad på LG:s avancerade Mini LED-bakgrundsbelysning, ger LG:s QNED Mini LED-tv-apparater en verkligt uppslukande tittarupplevelse på LCD-tekniken.

Som de första TV-apparaterna som kombinerar kvantpunkt (quantum dot) och NanoCell i en produkt, skapar LG QNED TV otroligt exakta färger samtidigt som den avancerade LED-bakgrundsbelysningen ger bättre kontrast och djupare svarta för bilder med exceptionell livfullhet och realism. Och med en uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz, återskapar dessa TV-apparater rörelse smidigt och mer naturligt.

LG:s innovativa Mini-LED-bakgrundsbelysning består av strax under 30 000 små lysdioder som ger otrolig toppljusstyrka och ett kontrastförhållande på 1 000 000:1 när de kombineras med upp till nästan 2 500 dimningszoner och avancerad teknik för lokal dimning. * Detta resulterar i utmärkt HDR-bildkvalitet med enastående kontrast och svarta, en bred färgskala och otrolig färgnoggrannhet. För fantastiskt realistiska bilder som verkar tappa skärmen och komma in i användarens utrymme är det inte svårt att se varför LG QNED Mini LED är den nya LCD-tv:n i toppen av klassen.

“Vår nya QNED-serie är ett förstklassigt hemunderhållningsalternativ som utökar och förbättrar LCD-TV och samtidigt ger konsumenter ytterligare ett fantastiskt tv-val”, säger Nam Ho-jun, vice VD för FoU på LGs Home Entertainment Company. “Dessa TV-apparater levererar en upplevelse som skiljer dem från andra LCD-tv-apparater och är ett bevis på vårt engagemang för innovation och driva standarden framåt.”

Relaterade Artiklar