Med hållbarhet i fokus: LG får guld av EcoVadis
Hem PRODUKTNYHETER LG får guld av EcoVadis

LG får guld av EcoVadis

Publicerat av: Redaktionen

Med hjälp av innovativ och mer hållbar teknik skapas fler stunder till att njuta av livet – vare sig det gäller ett smart kylskåp som hjälper till att minska matsvinnet, en A-klassad tvättmaskin för minskad energiförbrukning eller en mer hållbart producerad OLED-TV.

 LG:s mål och ambition är att med produkter som ligger i teknisk framkant, kunna förgylla och förenkla människors vardag.

LG är i år, enligt EcoVadis bedömningskriterier, det högst rankade konsumentelektronikföretaget 2023.

Utmärkelse för mer hållbara produktionsled

LG har, för 13:e året i rad, utvärderats av EcoVadis, och trots tuffare krav gav det i år en guldmedalj. LG gavs en guldutmärkelse för bland annat sitt arbete med hållbara material, minskning av material avfall och produktdesign som gör det enklare för konsumenten att återvinna.

– Vi är väldigt stolta över att få utmärkelsen från EcoVadis, som är ett bevis på LG:s engagemang inom området, och att vi kan bidra med produkter som lämnar allt mindre avtryck – både i produktion och användning, säger Daniel Lamborn, Marketing Manager Consumer Electronics på LG Nordic.

LG:s produktstrategi, Green Product Strategy, syftar till att utveckla produkter som reducerar miljöavtrycket, genom hela produktlivscykeln. Strategin omfattar bland annat att utveckla produkter med reducerad vatten- och energikonsumtion, samt produkter med låg ljudnivå och minimalt med vibrationer.

Från återförsäljare till konsument

För återförsäljare bidrar EcoVadis undersökningar till möjligheten att upplysa kunder om mer hållbara produkter, eftersom EcoVadis mäter och utvärderar leverantörers arbete inom flera övergripande områden: miljö, etik, arbetskraft och mänskliga rättigheter, samt hållbara inköpsprocesser.

Camilla Skjelsbæk Gramstad, Hållbarhetschef på Elkjøp Nordic AS, säger:

Med hållbarhet i fokus: LG får guld av EcoVadis

– Elkjøp arbetar för att göra allt fler och fler konsumenter medvetna om EcoVadis och vi vill göra det lättare för våra kunder att göra medvetna val. Att göra leverantörernas EcoVadis-medaljer synliga på produktsidorna är en sådan åtgärd. Genom att skapa en viss konkurrens mellan våra leverantörer genom en sådan tydlig märkning vill vi ge ännu mer motivation till ständiga förbättringar. En guldmedalj hänger högt och är ett bra bevis på ett gediget hållbarhetsarbete.

Better Life for All 2030

Förra året presenterades “Better Life for All 2030”, ett hållbarhetsinitiativ från LG Electronics med syftet att se till att nästkommande generation inte får slut på resurser och att allt fler människor lätt ska kunna leva hållbart. Kopplat till Better Life for All 2030 finns det tre strategiska mål och uppgifter som LG strävar efter:

 

Relaterade Artiklar