Lamborghini Winter Drive: Iskall procession av supersportbilar genom Danmark och Sverige
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Lamborghini Winter Drive i Skandinavien: Iskall procession av supersportbilar genom Danmark och Sverige

Lamborghini Winter Drive i Skandinavien: Iskall procession av supersportbilar genom Danmark och Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nordisk snö och kyla skapade en annorlunda bakgrundsmiljö när Automobili Lamborghini bjöd in utvalda medier till Winter Drive i Skandinavien.

Körningen var kulmen på ett framgångsrikt 2022, där det italienska varumärket återigen satte försäljningsrekord över hela världen.

I somras var Köpenhamn centrum för Lamborghini Bull Run, som samlade mer än 50 bilar från Danmark, Sverige och Norge till ett spektakulärt möte.

Nu har Skandinavien återigen varit centrum för ett extraordinärt Lamborghini-evenemang. Strax före jul bjöd det italienska märket in ett antal utvalda europeiska medier för en annorlunda körning, där modellutbudet kunde upplevas i ett helt annat klimat än vad som traditionellt förknippas med det exotiska italienska sportbilsmärket.

Modeller som Huracán STO trotsade den nordiska decemberkylan och gav sig ut på de snö- och istäckta danska och svenska landsvägarna. Det gjorde även Huracán Tecnica, Urus Performante och Urus S – alla utrustade med vinterdäck från Pirelli.

Lamborghini Winter Drive: Iskall procession av supersportbilar genom Danmark och Sverige

Skandinavisk premiär: Huracán Sterrato

Förutom en extraordinär upplevelse bakom ratten fick deltagarna i Lamborghini Winter Drive också njuta av en exklusiv presentation av nya, limiterade Huracán Sterrato – världens första offroad supersportbil. Det var bilens första besök i Skandinavien efter modellens internationella premiär på Art Basel i Miami Beach, Florida.

Presentationen av Huracán Sterrato ägde rum på den tidigare pappersfabriken, The Plant, vid Kløvermarken på Amager.

En spektakulär åktur

Följande dag lämnade tolv Lamborghinis torget framför det nyöppnade Scandic Spectrum-hotellet i Köpenhamn och gav sig ut på en annorlunda åktur genom Danmark och Sverige.

Kortegen av italienska supersportbilar blev ett spektakulärt inslag i den livliga morgontrafiken i den danska huvudstaden, innan färden fortsatte längs Strandvejen mot Öresund. Efter ett stopp vid Frederiksborgs slott på Nordsjälland fortsatte resan mot nordkusten och Gilleleje hamn, och i Helsingör rullade sportbilarna ombord på färjan mot Helsingborg. Härifrån tog sig kortegen söderut längs den svenska västkusten, vidare över Öresundsbron, för att slutligen parkera i Köpenhamn igen.

Därmed erövrade de muskulösa bak- och fyrhjulsdrivna supersportbilarna de skandinaviska landskapen, landsvägarna och motorvägarna – och bjöd på storartad underhållning för både deltagande media och de många medtrafikanterna som fick en skymt av den färgglada kortegen.

Försäljningsrekord 2022

Det skandinaviska besöket blev kulmen på ett framgångsrikt 2022. Automobili Lamborghini satte återigen rekord, och med 9 233 levererade bilar nåddes den bästa försäljningssiffran i fabrikens historia. Under året växte också antalet återförsäljare runtom i världen – från 173 till 180 – och Lamborghini finns i dag representerat i 53 olika länder.

I Danmark och Sverige sköts försäljningen av anläggningarna Lamborghini Copenhagen, Lamborghini Malmö och det nyöppnade Lamborghini Stockholm, som slog upp portarna i maj 2022.

Relaterade Artiklar