Hem NYHETER Ladda din elbil 50 procent billigare

Ladda din elbil 50 procent billigare

Publicerat av: Redaktionen

El är något de flesta tar för givet, och det är sällan man reflekterar över hur man konsumerar energi under dagen.

Ladda din elbil 50 procent billigare 3Men hur och framför allt när man konsumerar el har en avgörande effekt på hur stor elräkningen blir, enligt det norsk-svenska elbolaget Tibber, som menar att elbilsägare kan spara upp till 50 procent genom att ladda vid vissa tidpunkter under dygnet.

Priset på el förändras under dagen beroende på två saker; hur mycket el som produceras och hur mycket el som konsumeras. Efterfrågan på el är som störst när de flesta kommer hem från jobbet, vilket därmed innebär att priserna är som högst. På natten, när de flesta sover, är dock både efterfrågan och priser låga. Och det är en betydande prisskillnad – med 50 öre/kilowattimme på dagtid och 5 öre/kilowattimme nattetid.

– Bara genom den enkla åtgärden att ladda sin elbil under natten kan ha en enorm, och mycket positiv, effekt på elräkningen. Vi tycker varken att man ska använda eller betala för mycket för sin energi. Eftersom den grönaste energin är den som inte används arbetar vi för att ta fram smarta lösningar som både ger våra kunder mer kontroll över sin förbrukning, och som dessutom minskar kostnaden, säger Edgeir Aksnes, VD och en av grundarna bakom Tibber.

Med tekniken “smart laddning” kan man ansluta sin bil till laddstationen när man kommer hem och sedan låta laddaren automatiskt ladda när priset på el sjunker. I Tibbers app kan kunder automatiskt ladda när det är som billigast, och alla Tibber-elkunder med elbil får tillgång till den smarta laddningsfunktionen. Utöver detta har Tibber lanserat en besparingsgaranti på 50 procent om man laddar sin elbil via laddningsstationen Easee. Easee uppfyller även alla kraven för Ladda hemma-stödet.

Tibber är ett digitalt elbolag som låter konsumtenter automatiskt köpa grön el direkt från producenten. Företaget grundades 2016 av Edgeir Vårdal Aksnes och Daniel Lindén, och tjänsten lanserades 2017. Tibber finns i Norge, Sverige och Tyskland och har ett tungt lag av investerare i ryggen, inklusive Petter Stordalens Strawberry Equities, Founders Fund, Wiski Capital och BKK run.

Relaterade Artiklar