Hem NYHETER Circ och Moovit i partnerskap för reseplanering

Circ och Moovit i partnerskap för reseplanering

Publicerat av: Redaktionen

Svenska användare kan nu samordna sina resor, inklusive Circs elsparkcykeltjänster via Moovits app för reseplanering

Circ och Moovit i partnerskap för reseplanering 3Från och med idag blir det enklare för svenska pendlare att hantera sina resor via en och samma app. Detta tack vare att världens ledande reseapp, Moovit, har integrerat elsparkcykeltjänster från Circ för resor i Sverige

Via Moovits gratisapp kan pendlare planera sina resor baserat på såväl kollektivtrafik som på privatägda resetjänster. Därigenom kan användare upptäcka mer effektiva resealternativ som kan spara tid och i slutändan göra dem mindre beroende av att ta bilen.

Elsparkcykeltjänster är en avgörande del den typ av mobility-as-a-service-plattformar (MaaS) som Moovit erbjuder. Den flexibilitet som elsparkcykeltjänsterna erbjuder kan göra det smidigare och mer kostnadseffektivt för pendlare att använda kollektivtrafiken.

Tack vare elsparkcyklarnas flexibilitet kan pendlare skräddarsy sin resa utifrån sina specifika behov, vilket ofta leder att det går snabbare att ta sig dit man ska. Elsparkcykeltjänster kan också minska trängseltrafik och vara mer miljövänliga – särskilt när elsparkcyklarna, som i Circs fall, är utvecklade specifikt för delningsmodellen och håller 12-18 månader.

Tack vare partnerskapet kan Moovit-användare nu hitta närmaste Circ direkt i appen. Inledningsvis omfattar integrationen mellan Moovit och Circ användare I Sverige, Tyskland, Danmark, Österrike, Förenade Arabemiraten och Italien. Ytterligare länder läggs till under de kommande veckorna.

– Som en ledande aktör inom Mobility as a Service, är det viktigt att Moovit ger användare så många alternativ som möjligt. Därför är vi särskilt glada över samarbetet med en så stark europeisk spelare inom mikromobilitet som Circ är, säger Yovav Meydad, Chief Growth och Marketing Officer på Moovit. Kollektivtrafik i kombination med alternativ för mikromobilitet ger användare den valfrihet de behöver för att ta sig dit de ska spå snabbt och effektivt som möjligt.

– Vi utvärderar ständigt nya möjligheter att utveckla våra tjänster och att skapa alternativ som möter upp våra användares efterfrågan på effektiva och sammankopplade transportalternativ. Därför är vi glada över partnerskapet med Moovit som ju är en global ledare för reseplanering och integration till kollektivtrafiken. I och med partnerskapet ska Circ och Moovit arbeta ihop för att driva användningen av kollektivtrafik genom en integrerad lösning som omfattar hela vägen från ytterdörren till bussen eller tunnelbanan, säger Benedict Counsell, Global Head of Partnerships på Circ.

Moovit förenklar stadstrafik världen över genom att göra det smidigare och mer effektivt att använda kollektivtrafik och privata resetjänster. Genom att kombinera information från kollektivtrafikaktörer och myndigheter med realtidsinformation från användar-communityn kan Moovit erbjuda en reseöversikt som är realtidsbaserad och ger förslag på den bästa rutten och notifieringar kring händelser som kan påverka resan på olika sätt. Moovit har fler än en halv miljard användare i fler än 100 länder och används för att hantera transport under events av olika slag, exempelvis under OS i Rio de Janeiro år 2016 Olympics.

Relaterade Artiklar