Konkurrensverket har godkänt Bergendahls försäljning av partihandelsverksamheten Bergendahls Food till Axfood
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Konkurrensverket har godkänt Bergendahls försäljning av partihandelsverksamheten Bergendahls Food till Axfood

Konkurrensverket har godkänt Bergendahls försäljning av partihandelsverksamheten Bergendahls Food till Axfood

Publicerat av: Redaktionen

 I affären ingår även en minoritetsandel motsvarande 9,9 % av City Gross.

Affären är början på ett strategiskt partnerskap mellan Bergendahls och Axfood för att stärka City Gross position på marknaden.

Partnerskapet innebär bland annat ett 15-årigt leverans- och samarbetsavtal gällande IT och logistik. Affären och partnerskapet skapar förutsättningar för Bergendahls att expandera City Gross, öka konkurrenskraften och bli en starkare utmanare inom stormarknadssegmentet.

Konkurrensverket har godkänt Bergendahls försäljning av partihandelsverksamheten Bergendahls Food till Axfood– Det är mycket positivt att konkurrensverket nu godkänt affären. Vi har ett starkt stormarknadskoncept i City Gross och affären skapar förutsättningar att stärka vår position. Samarbetet med Axfood möjliggör en fortsatt expansion av City Gross och det blir en spännande resa framåt. Vi ser verkligen fram emot att skapa tillväxt och öka konkurrensen på dagligvarumarknaden, säger Lars Ljungälv koncernchef Bergendahls

Transaktionen genomförs den 1 oktober. City Gross kommer fortsatt att vara en fristående kedja med familjen Bergendahl som majoritetsägare.

Relaterade Artiklar